Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir süre önce kapatılan, 2010 yılında hayatını kaybeden devlet üstün hizmet madalyası sahibi Osman Nuri Yılmaz'ın kurduğu Babadağ'daki dernekle ilgili soruşturmayı tamamladı. Hayırsever Yılmaz'ın ölümünden sonra tüm kaynakları FETÖ/PDY'ye aktırıldığı belirlenen dernekle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 8 kişi hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan dava açıldı.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan açıklamada, bir süre önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Babadağ İlçesi'nde 2001 yılında kurulan Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin kapatıldığı belirtildi. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 6 yıl önce hayatını kaybeden hayırsever işadamı, devlet üstün hizmet madalyası sahibi Osman Nuri Yılmaz'ın bütün mal varlığının bağışlandığı derneğin, ölümünden sonra amacı dışında FETÖ/PDY ile ilişkili olan vakıflara para yardımı yaptığı, derneğin mali imkanlarının buralara aktarıldığı belirtildi.
Başsavcılık tarafından yapılan soruşturmada, Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nde arama ve elkoyma işlemleri yapıldığı, suç delili olabilecek çok sayıda materyal ve döküman ele geçirildiği belirtildi. Derneğin saymanı ve aynı zamanda FETÖ'nün Babadağ ilçe imamı olduğu tespit edilen şüpheli ile Denizli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan kişinin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin tutuklandığı açıklandı. 5 tutukluyla beraber toplam 8 kişi hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığı belirtildi.