Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'da 1993 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren dönemin Demokrasi Partisi (DEP) milletvekili Mehmet Sincar, Batman'da eşi, çocukları ve arkadaşlarının katıldığı törenle anıldı.
Batman'da 1993 yılında, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden kapatılan DEP'in Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, yakınları ve arkadaşları tarafından anıldı. Aralarında DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, eski milletvekili Selim Sadak, Nizamettin Toğuç ve Mehmet Sincar'ın eşi Cihan Sincar ile çok sayıda kişinin katıldığı anma töreninde, Sincar'ın silahlı saldırıya uğradığı yere karanfil bırakıldı.
'HALA FAİLİ MEÇHUL'
Batman Belediyesi'nden, Sincar'ın vurulduğu Elma Sokağı'na kadar düzenlenen yürüyüşün ardından konuşan Cihan Sincar, eşinin öldürülmesinin hala faili meçhul olarak kaldığını kaydederek, "Arkadaşlarımız ve dostlarımız hepsi burada. Hala o olay, önümüzde faili meçhul bir cinayet olarak duruyor. Tam 22 yıl sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dosyayı kabul etti. Daha önce çeşitli bahanelerle dosyayı reddediyordu. 22 yıl sonrasında tüm ailemizle ilk kez anma etkinliğinde buluştuk" dedi.
Anma töreninde konuşan Batman DEP eski Milletvekili Nizamettin Toğuç da, "O dönemde cenazemiz yerdeydi, kimse sahiplenmiyordu. Şimdi milyonlarca Kürt halkı, bu uğurda mücadele verenlere sahip çıkıyor. Gözleriniz arkada kalmasın" diye konuştu.
Güvenlik önlemlerinin alındığı anma töreninde olayın yaşandığı Elma Sokağı girişine karanfil bırakan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI