Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, geçen perşembe akşamı bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 63 yaşındaki avukat İsmail Akkaya, düzenlenen törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Bürosunda kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat İsmail Akkaya için Gaziantep Adliyesi ve Alevi Kültür Derneği’nde tören düzenlendi. Her iki noktada da düzenlenen törenlere Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bölge illerinin baro başkanları, avukatlar ile Akkaya'nın ailesi ve yakınları katıldı.
İlk olarak Gaziantep Adliyesi önüne getirilen Akkaya’nın cenazesi burada yapılan törenin ardından Alevi Kültür Derneği’ne götürüldü. Alevi Kültür Derneği’nde yakınları ve sevenleri tarafından karşılanan Akkaya’nın cenazesinde, ailesi ve avukat arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindekiler, tabuta Akkaya’nın cübbesini sardı. Tören boyunca babasının tabutuna sarılarak gözyaşı döken Nisa Akkaya'yı yakınları teselli etti. Akkaya’nın cenazesi, Alevi Kültür Derneği’nde yapılan törenin ardından asri mezarlıkta gözyaşları arasında defnedildi.
FEYZİOĞLU: EN YUKARDAKİLERİN ŞİDDET DİLİNE SON VERMESİ GEREK
Gaziantep Adliyesi’nde düzenlenen tören sonunda gazetecilere konuşan Metin Feyzioğlu, avukat Akkaya’ya yapılan saldırının Danıştay saldırısından farklı olmadığını söyledi. Toplumda şiddetin önlenmesi için en yukarıdakilerin şiddet diline son vermesi gerektiğini dile getiren Feyzioğlu, "Çok fazla kutuplaştık. Çok fazla dolduk. Patlamaya hazır durumdayız. Birbirimize düşman olarak bakıyoruz. Biz farklı parmakları temsil etsek de aynı koldan çıkıyoruz, aynı milletiz. Aynı milletin fertleri olduğumuzu unutmadığımız takdirde dilimiz de tavrımız da yumuşayacaktır” dedi.

FOTOĞRAFLI