İbrahim YILDIZ / İstanbul, () - "ROTA Atlantik Bağış Kampanyası" kapsamında 10 kız öğrencinin 10 yıl boyunca tüm eğitim masraflarını karşılamak için Symina adlı teknesiyle Atlantik Okyanusu'na açılan ve dümeni kilitlenen teknesiyle 20 saat denizde mücadele ederken gemiciler tarafından kurtarılan Dilek Ergül Türkiye'ye döndü. Ergül, “O kız çocukları için risk almaya değerdi. Bir gün o hayalimi gerçekleştireceğim dedi.

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 17.25'te Rotterdam'dan İstanbul'a gelen Dilek Ergül'ü, Atatürk Havalimanı'nda yakınları ve Darüşşafaka yetkilileri karşıladı. Karşılama sırasında duygulanan Ergül, gözyaşlarına hakim olamadı.



"YİNE YAPACAĞIM VE BU İŞ SONUÇLANACAK"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dilek Ergül, şöyle konuştu

Şu anki duygularımı anlatmak çok tarifsiz, çok imkansız. Darüşşafaka'nın bir parçası olmak, tarihin bir parçası olmaktır aslında. Okyanusu geçmek değil. Okyanus sadece benim çocukluk hayalim. Asıl okyanus, o kız çocuklarının okutulmasıydı ve Darüşşafaka senelerdir bunu yapıyor. Bunu biraz daha fark ettirmek, birilerinin toplum için daha iyi şeyler yaptığını anlatmak istedim. Benim için çok zor bir yolculuk, çok zor gece ve gündü. Allah kimseye göstermesin. O çocuklar için her riski almaya değer. Ben buna inanarak yola çıktım ve o inancımdan hiçbir şey kaybetmedim. Aksine, daha da güçlendim. Yine yapacağım ve bu iş sonuçlanacak.



"TEKNEM BENİM DOSTUMDU"

Atlantik Okyanusu'nda geçirdiği kaza sonucu gemiciler tarafından kurtarılan, ancak Symina adlı teknesi okyanusa gömülen Dilek Ergül, O gece çok savaştık. Belli bir yerde, hani bazen dostlarınızı, sevdiklerinizi gönderiyorsunuz ya, çocuğunuzu okula, askere gönderiyorsunuz ya, benimki de öyleydi. Karanlıkta gitti, bitti. İnsanın en iyi dostu, en iyi yoldaşı tekne ve siz ondan ayrılırken o kadar zorlanıyorsunuz ki... Ben inanıyorum ki, orada bir yerde onunla karşılayacağız dedi.

Kız çocuklarının okutulması gerektiğini belirten ve bu konuda kendilerinin desteklenmesini isteyen Dilek Ergül, “Tüm Darüşşafaka Cemiyeti ve tüm kız çocuklarımız adına çok rica ediyorum, ne olur bizi desteklemeye devam edin. Biz bu yola çok inandık, siz de inanın. O çocuklar okudukça bu ülke değişecek, bu ülke güzelleşecek, gelişecek ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacak. Ne olur inanın diye konuştu.

CANINI ZOR KURTARDI

Atlantik'i yelkenliyle tek başına geçmek isteyen, ancak dümeni kilitlenen teknesiyle okyanusta 20 saat mücadele eden Dilek Ergül'ün imdadına bir yük gemisi yetişti. Canını zor kurtaran Ergül, teknesini okyanusta terk etmek zorunda kaldı. Ergül, 'Rota Atlantik Bağış Kampanyası' ile Darüşşafakalı 10 kız öğrencinin 10 yıl boyunca tüm eğitim masraflarını karşılamayı hedeflemişti. Kampanyada bugüne kadar bir kız çocuğunun 10 yıllık eğitimi olan 100 bin liralık bağış toplanmıştı.