SAĞLIK Bakanlığı'nın ailesi dar gelirli olan başarılı öğrencilere dağıttığı bisiklet uygulaması devam ederken, Bursa'nın İznik İlçesi'nde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gönderilen iki bisikletten biri, başarısından dolayı okul Müdür Yardımcısı Hayati Okur'un kızına verildi. Tartışma ardından İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, müdür yardımcısının kızından alınan bisikleti tutanak ile bir başka öğrenciye teslim etti.
Sağlık Bakanlığı’nın, kullanımını yaygınlaştırmak ve obezite ile mücadele etmek için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ila birlikte Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında, başarılı öğrencileri bisiklet ile ödüllendirmesi bu yıl da devam etti. Bursa'nın İznik İlçesi’nde, Anadolu imam Hatip Lisesi'nde yaşananan bisiklet dağıtımı tartışmaya neden oldu. Bakanlığın, ailesinin alacak durumu olmayan ve bisikleti bulunmayan  başarılı öğrencilere dağıtılmasını istediği bu bisikletlerden biri başarısı nedeniyle okulun müdür yardımcısı olan Hayati Okur'un kızı Sıla'ya verildi.
TARTIŞMA ÇIKINCA BİSİKLET ALINDI
İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki bisiklet dağıtımı "Hani bu ödül, dar gelirli ailelerin, başarılı çocuklarına verilecekti?" tartışmasına neden oldu. İznik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, "Okulda dağıtılacak iki bisiklet için komisyon kuruldu. Bu komisyon bisikletlerden birini en başarılı oğrenci olan Müdür Yardımcısı Hayati Okur'un kısı Sıla'ya, diğerini ise, bir başka öğrenciye verilmesini kararlaştırdı. Bu kararın alınmasında Müdür Yardımcısı Hayati Okur'un bilgisi yok. Tartışma çıkınca bisiklet öğrenciden alınarak, dar gelirli bir ailenin başarılı çocuğu olan Sena Tepe'ye tutanakla verilmiştir" dedi.
TÜRK EĞİTİM SEN: O ÖĞRENCİYE DE BİSİKLET ALINMALI
Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda verilmesini istediği bisikletlerin dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarına verilmesini istediğini belirtip, İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki olayın etik olmadığını belirtti. Türkoğlu, "Bu hatanın sorumlusu Sıla Okur değildir" derken "Çocuğu bisikletle sevindirip 15 gün sonra bisikleti elinden almak hiç kimseye yakışmaz. Bu çocuğun psikolojisini altüst edecek yaklaşımdır. Yapılması gereken Sıla’ya yeniden bir bisiklet hediye etmektir. Ama bu bakanlığın verdiği bisiklet olmamalı. Çünkü babasının ve komisyondakilerin bu haksız uygulamasının bedeli öğrecniye ödetilemez” dedi.

FOTOĞRAFLI