MARDİN Gülser-Mahmut Tatlıdede İlkokulu öğretmeni Beşir Sarıgül, okul bahçesinde öğrencilerin kamera ile görüntüsünü çekerken uyardığı öğrenci velisi Fuat S.'nin muştalı saldırısında yaralandı.
Mardin Gülser-Mahmut Tatlıdede İlkokulu sınıf öğretmeni Beşir Sarıgül, dün okulda nöbetçi bulunduğu sırada okul behçesinde öğrencileri kamera ile görüntüleyen öğrenci velisi Fuat S.'yi uyardı. Uyarının ardından iddiaya göre Fuat S, öğretmene elindeki muşta ile saldırdı. Başına ve yüzüne darbe alan öğretmen Sarıgül, götürüldüğü Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. Polis tarafından gözaltına alınan Fuat S., sevk edildiği mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
EĞİTİM BİR SEN'DEN KINAMA
Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, öğretmene yapılan saldırıyı kınadı. Değer, "Görev başındaki öğretmenin dokunulmazlığının olması gerekir. Öğretmene yapılan şiddet, ilim ve bilime yapılan bir saldırıdır. Artık yeter diyoruz. Bu kaçıncı darp, bu kaçıncı şiddet haberi. Hoşgörü şehri, kardeşlik şehri olan Mardin maalesef artık öğretmene darp haberleri yapılan bir şehir haline geldi. Mardin’de tüm üst düzey yetkililerden, sivil toplum kuruluşlarından bu şiddete dur demelerini, tepkilerini dile getirmelerini bekliyoruz. Ayrıca hükümetten ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okullardaki güvenlik zafiyetini gidermelerini istiyoruz. Bu ülkede valilikler, emniyet müdürlükleri, hastaneler ve diğer kurumlar nasıl korunuyorsa, aynı bu şekilde bütün okulların korunmasını, her okulun büyüklüğüne ve türüne göre en az bir kişi olmak üzere güvenlik görevlisi tahsis edilmesini istiyoruz. Öğretmene darp haberleri mutad bir hale gelmiş, herhangi bir müeyyide olmadığından yanlarına kar kalmaktadır. Görevli memura hakaret, tehdit ya da darp eden şüphelilere hapis cezası verilmesi ve bu cezaların ertelenmemesi gerekir" dedi. NG(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)