Ümit TÜRK - Özden ATİK/İSTANBUL, ()  "15 Temmuz" darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbeci askerleri protesto ederken açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 2 çocuk babası 35 yaşındaki Murat Kocatürk'ün babası Bayram Kocatürk, oğlunu öldüren darbeciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"ORAYA GİDEN İLK GRUBUN ÖNÜNDEYDİ"
İstanbul Adalet Sarayı önünde gazetecilere konuşan Bayram Kocatürk, "Öğrendiğimiz kadarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gidiyor. Orada bir uzman tarafından vuruluyor. Oraya giden ilk grubun önündeydi. Oğlum göğüsünden vuruluyor, yanında bulunan kişi de yaralanıyor ama daha sonra o da vefat ediyor" dedi.

"BABA BİR DOLAŞIP GELECEĞİM DEDİ"
Kocatürk, "Ben o sıra evdeydim. 'Baba bir dolaşıp geleceğim' dedi. Ama oraya gitmiş. Elbette darbeye engel olmak için gitti. Oğlum şehit olmayı çok istiyordu. Suriye Türkmendağı'na gitti, 15 gün kaldı. Sonra geldiğinde 'baba ben şehit olacağım' diye gülerek söylerdi. 35 yaşındaydı. Ayakkabıcılık yapıyordu" diye konuştu.

"FETÖ VE ONA BAĞLI OLAN HERKES HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"
Baba Kocatürk, "Bugün darbecilere karşı suç duyurusuda bulunmak için geldik. FETÖ ve ona bağlı olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Devlete baş kaldıran herkese… Cezalandırılmalarını istiyoruz. Bir daha kimse cesaret edip devlete baş kaldırmasın. Biz sessiz kalırsak her zaman böyle olaylarla karşılaşırız" diye konuştu.

"DAHA ÖNCE FETÖ'DEN ŞAHSİ OLARAK BİR ZARAR GÖRMEDİM FAKAT..."
Fethullah Gülen'in daha önceleri konuşmalarını televizyondan izlediğini anlatan Kocatürk, "Daha önce FETÖ'den şahsi olarak bir zarar görmedim. Fakat sohbetlerini izlerdim ve sohbetlerini süzerdim. Usüle aykırı birşey de söylemiyordu ama hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Durulduktan sonra gözlerinde yaş yok... Diyordum ki 'sahtekarsın sen' televizyonda ona. Aynen sahtekar çıktı" şeklinde konuştu.

"ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN"
"Allah bir daha yaşatmasın" diyen Kocatürk, "Aklından bile geçirenler bir daha cesaret edip de çıkamasınlar. Zaten çıkamaz inşallah. Bu millet uyanmıştır. Maaşallah, köprü üstünde o gencecik hanım kızımız çıkıyor, diğer kardeşlerimiz tankın önüne yatıyor. Dünyada böyle bir millet yok Türk milleti kadar. Allah razı olsun, bize Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider vermiş. Bunu da inşallah değerlendireceğiz. Allah başımızdan eksik etmesin. Allah sıhhat ve afiyet ihsan eylesin ona" diye konuştu.
Kocatürk konuşmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na giderek darbe girişiminin talimatını veren ve uygulayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

(FOTOĞRAF)