Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'in Gündoğdu Semti'nde 5'inci Ada konutlarının yan tarafı semt sakinlerince yeşillendirilerek birbirinden güzel fidan ve çiçekler dikilmesi sonucu 2004 yılında 'Örnek Konut Yarışması'nda Ada ve bölge kategorisi birincisi odu. Halka yeşillendirilmiş alanın imar planında çıkmaz yol gözükmesi nedeniyle İzmit Belediyesi'nin yol çalışması başlatması semt sakinlerini isyan ettirdi.
İzmit Gündoğdu Mahallesi'nde Bayındırlık Bakanlığı Konutları 5'inci adada Büyükşehir Yasası kapsamında kapatılan Bekirpaşa Belediyesi döneminde 2004 yılında konutların çevresine dikilen fidan ve çiçeklerle 'Örnek Konut Yarışması'nda Ada ve bölge kategorisi birincisi olan alandaki ağaçlar ve çiçeklerin yerine çıkmaz sokak yapılmak istenmesine bölgede oturanlar tepki gösterdi.
"ÇIKMAZ YOL İÇİN AĞAÇLARIMIZI KESTİRMEYİZ"
Marmara depreminden sonra konutlara taşındığını söyleyen semt sakinlerinden Hatice Bayhan, "Evimizin önünü güzelleştirmek için bütün komşularımızla birlikte çeşitli ağaç ve çiçekler ekerek yaşadığımız bölgeyi güzelleştirdik. Dönemin Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk döneminde en güzel konut ve ada seçildik. Çıkmaz bir sokak için ağaçların kesilmesini ve çiçeklerimizin sökülmesini istemiyoruz" dedi.
"BAHÇEMİZİ YIKMALARINI İSTEMİYORUZ"
Bayındırlık Konutlarında kiracı olduğunu anlatan Necat Boyalı, ağaçların sökülmesine ve yeşil alanın çıkmaz bir yol yapılmasına karşı çıktığını anlattı. Boyalı, "İnsanlar yıllarca buradaki ağaç ve çiçeklere bakmışlar. Akşamları sohbet edecekleri güzel bir alan oluşturulmuş. Neden bu güzellik yok edilsin. Semt sakini olarak kesinlikle buradan yol geçirilmesini istemiyorum" diye konuştu.
Çıkmaz bir yol için yeşil katliamı yapılacağını savunan Esin Bayhan, "Ana yola bağlanacak bir yol olsa anlayacağım. Fakat bizim güzelce yeşillendirdiğimiz ve bin bir güçlükle temin ettiğimiz çiçeklerimiz, meyve ağaçlarımızın sökülerek çıkmaz sokak yapılmasını istemiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI