Ekrem ÇAĞLAR/ SALİHLİ,(Manisa),() - ORMAN Genel Müdürlüğü'nün kısaltması 'OGM' yazısının tahrip edilerek 'PKK' yazısıyla değiştirildiği Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki tepeye, dev Türk bayrağı dikildi. 
Kurşunlu Kaplıcaları Yolu üzerinde bulunan dağlık alana geçen yıl beyaza boyanan taşlarla Orman Genel Müdürlüğü'nün kısaltması 'OGM' yazıldı. Geçen 8 Ocak'ta bazı kişiler bu taşları kullanarak 'PKK' yazdı. Köylülerin ihbarıyla güvenlik güçleri inceleme yapıp, yazıyı oluşturan taşları dağıttı. OGM yazısı tekrar yazılmazken, taşlar alandan kaldırıldı. Polis olayla ilgili S.K (16) ve K.Ö.'yü (18) gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yazının yazıldığı o yere bugün Salihli Orman İşletme Şefliği ve hayırsever işadamı İbrahim İlhan'ın katkılarıyla, 24 metrelik bir direk dikildi. 24 metrekare büyüklüğünde Türk Bayrağı törenle göndere çekildi. Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, Salihli Orman İşletme Şefi Gökhan Erkmen, hayırsever iş adamı İbrahim İlhan da düzenlenen törene katıldı. Bayrağın göndere çekilmesinin ardından katılımcılar İstiklal Marşı okudu. Hayırsever işadamı İbrahim İlhan, Türk Bayrağı'nı indirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. İlhan, "Yaşadığımız bu tatsız olay derin bir üzüntüye neden olmuştu. Biz de bu olaya duyarlılık göstererek Orman İşletme Şefliği ile birlikte bayrağımızı tekrar göndere çektik" dedi.

FOTOĞRAFLI