Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla 134 günlük çatışmalı süreçte hasar gören ev ve iş yerlerinin tespiti için hasar ve zarar tespit komisyonları kuruldu. İlçe sakinleri komisyonlara başvuru yapmak için Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruyor.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla Mahallesi'nde PKK tarafından kazılan hendek ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart'ta ilçe genelinde başlatılan operasyonlar 1 ay önce sona erdi. İlçede sokağa çıkma yasağı söz konusu 6 mahallede devam ederken, Nusaybin'in çatışma olmayan diğer bölgelerinde ise kaldırıldı. Çatışmaların olduğu mahallelerde ev ve işyerleri bulunanların mağdur olmaması için hazırlıklara başlandı.
Nusaybin Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Kriz masası tarafından hasar ve zarar tespit komisyonları oluşturuldu. Komisyonlar, çatışmaların olduğu ilçelerde çalışmalarına başladı. Çatışmaların yoğun görüldüğü Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla Mahallelerinde ev ve işyerleri bulunanlar hasar ve zararların tespiti için Kaymakamlığa başvuruyor. Halkın başvurusunu değerlendiren Kaymakamlık ise, zarar ve hasar tespit komisyonu üyeleriyle birlikte ilçe sakinlerini evlerine göndererek sağlam kalmış olan eşyalarını almalarına izin verirken, hasar ve zararlarının tespitini de sağlıyor. 
ASFALTLAMA ÇALIŞMASI DA BAŞLADI
İlçede belediye tarafından sokak ve caddelere döşenen ancak 6 mahallede oluşturulan barikatların kurulmasında kullanılan parke taşlar Karayolları ekipleri tarafından söküldükten sonra yerine asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ve yaşamın normale döndüğü Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, İpek Yolu ve Barış mahallelerindeki yollara sıcak asfalt dökmeye devam ediyor. Yetkililer, en kısa sürede asfaltlama çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI