İZMİR'de 11 yıldır eczacı teknikeri olarak görev yapan 26 yaşındaki Nuran Baştan, bir ay önce öğretmen arkadaşının "Çok başarılı çocuklar var. O kadar yoksullar ki imkanım olsa hepsini giydirmek isterim" sözlerinden hareketle sosyal medyada 'Bu bayram bir çocuk da sen giydir' adlı grup kurdu. Üye sayısı kısa zamanda 9 bin 100'e ulaştı, 1000 çocuğa kıyafetleri teslim edildi.
Nuran Baştan, kendi geliştirdiği proje ile çocukların hayatını bayrama çeviriyor. Eczacı teknikeri olan Baştan, bir öğretmen arkadaşının sınıfındaki yoksul öğrencileri anlatması üzerine harekete geçti. Sınıftaki bir öğrenciye kıyafet aldı, yakın çevresine söz etti, eşi, annesi, akrabaları birer birer o öğrencilere kıyafet almaya başladı. Daha çok öğrencinin yararlanması için Facebook'ta 'Bu bayram bir çocuk da sen giydir' adlı grup kurdu. Üye sayısı bir ay içinde 9 bin 100'e ulaştı, bin çocuğa kıyafetleri okullarında teslim edildi.
TESLİM FOTOĞRAFI BAĞIŞÇIYA GÖNDERİLİYOR 
Sisteme göre yardım etmek isteyen kişiye ihtiyaç sahibi çocuğun adı, soyadı, cinsiyeti ve yaşı bildiriliyor. Gönüllü kişi kız ise elbise erkek ise pantolon, gömlek, ayakkabı, çorap, iç çamaşırı satın alıyor, hediye paketi Baştan'ın çalıştığı eczaneye kargoyla gönderiliyor. Baştan, okul müdürleri ve öğretmenlerle birlikte hediye paketlerini öğrenciye elden teslim edip, fotoğraflarını gönüllüye ulaştırıyor. Bugüne kadar İzmir dışında sadece Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki bir okula yardım götürdüğünü söyleyen Baştan, Fransa, İtalya, Almanya'daki gönüllülerden hediye paketleri geldiğini söyledi. Hediye paketlerini açan çocukların yüzündeki seviçle tüm yorgunluğunun geçtiğini ifade eden Baştan, "Bunlar benim mi' diyen, inanamayan çocuklar var. İlk kez elbisesi olan kızlar, okul koridorunda yeni ayakkabısıyla koşan oğlanlar onların mutluluğu her şeye değer. Elimize para değmiyor, kimseden de para istemiyoruz. İhtiyaç sahibi çocukları öğretmenler tespit ediyor, bana bildiriyor ben de gönüllülere söylüyorum. Bir kez kıyafet aldığımız çocuğa bir daha almıyoruz. Çünkü sayıları o kadar çok ki. Bu projeye başladığımda bu kadar destek göreceğimi hayal etmiyordum. Ayakkabının içine, oyalı mendilin arasına bayram harçlığı koyan bile var. Gönüllüler hediyesinin hangi çocuğa verildiğini de görüyor. Herkes mutlu. Ben destek olanlara, 'içinize siniyorsa, gönlünüzden geçiyorsa, bu yardım sizi manevi anlamda mutlu edecekse destek olun' diyorum. Ne kadar çok çocuğa ulaşırsak o kadar iyi" dedi.

FOTOĞRAF