Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HIRİSTİYANLIĞIN merkezlerinden biri olarak bilinen ve dünyanın ilk Katolik kilisesi diye tanınan St. Pierre Kilisesi’nin bulunduğu Antakya’da, Hıristiyan vatandaşlar Noel'i kutladı. Ortodoks ve Katolikler ayrı ayrı düzenledikleri ayinlerde dünya barışı için dua ettiler.

Hatay'da yaşayan Hıristiyan vatandaşlar Noel Bayramı'nı, Antakya Ortodoks Kilisesi'nde ve St. Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayinlerle kutladı. Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayini Kilise Papazları Dimitri Doğum ve Jan Dellüller yönetti.

Akşam saatlerinden itibaren kiliseye gelmeye başlayan Hıristiyan vatandaşlara, Ortodoks Kilisesi Vakfı tarafından hazırlanan küçük hediyeler verildi. İlahilerin okunduğu Noel ayininde mum yakan vatandaşlar dünya barışı için dua ettiler. Ortodoks kilisesinde düzenlenen kutlama havai fişek gösterileri ile sona ererken, kilise bahçesinde sahlep ve çay ikramında bulunuldu.

ST. PİERRE KİLİSİSİNDE 3 YIL SONRA AYİN

Öte yandan tam 3 yıl aradan sonra St. Pierre Kilisesi'nde Noel kutlaması yapıldı. Restorasyon nedeniyle 3 yıldır kapalı tutulan St. Pierre Kilisesi'ndeki ayini, kilise rahibi Domonico Bertoglu yönetti. Dünyanın ilk Katolik kilisesi olma özelliğini taşıyan ve bu yüzden Hıristiyanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan St. Pierre Kilisesi'ndeki ayinde de dünya barışı için dua edildi.

Ayin öncesinde kısa bir konuşma yapan Peder Bertogli, sevgi ve bayram gecesinde herkes için dua edeceklerini belirtti. Ortadoğu da ve dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın durmasını temenni eden Bertogli, dünya barışı için de dua etti. İlahilerin okunduğu kutlamada, daha sonra Hıristiyan çocuklardan oluşturulan kilise korosu, Hz. Meyrem'in Hz. İsa'yı dünyaya getirmesini parodilerle anlattı.

FOTOĞRAFLI