Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), () - GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, husumetli iki ailenin fertleri, Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ın girişimiyle barıştırıldı.
Nizip'in İntepe Mahallesi’nde yaşayan ve 6 ay önce kavga edince aralarında husumet başlayan Kılıç ve Demir aileleri fertlerinin barıştırılması için Sultan Abdulahmit Mahallesi Muhtarı Temo Demir, girişimde bulundu. Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ın da devreye girmesiyle iki aile fertleri barışmayı kabul etti.
Bugün ilçeye gelen husumetli ailelerin fertleri Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları’nın makam odasında bir araya getirildi. Aileleri temsilen Hacı Kılıç ve Mustafa Demir tokalaşarak barışarak husumeti sonlandırdı.
Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, husumetin sonlandırılarak ailelerin barışmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu gün burada bulunan Kılıç ve Demir aileleri kendilerine yakışanı yapmış ve barışmışlardır. Bizlere de düşen bu tür faaliyetlerde yer almak ve insanların birbiriyle daha çok yakınlaşmasını sağlamaktır bugün bunu yaptığımızı gördük onun için çok mutluyuz. Bu nedenle ben burada barış sağlayarak kavgadan ve kinden uzak duran aileleri tebrik ediyor ve bizleri kırmadıkları için teşekkür ediyorum" dedi.
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise ailelere barışın ve huzur ortamının önemini anlatarak bu tablonun husumetli diğer ailelere de örnek olmasını diledi.

FOTOĞRAFLI