Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () - ZAFER Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler  Günü, Nevşehir’de de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Nevşehir’deki kutlamalar, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’nın çelenk koyması ve saygı duruşunda bulunması ile başladı. Törene katılanlar daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törene katılanların hep birlikte İstiklal Marşı'nı söylemesinin ardından törenlere, Vali Ceylan, makamında, Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte kutlamaları kabul etti. Daha sonra Damat İbrahimpaşa Bulvarı üzerindeki  devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama töreninde Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Hasan Ünver, törene katılan vatandaşların bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın törene katılanlarca söylenmesi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin kutlama mesajı okundu. Törende konuşan Jandarma Yarbay Murat Özer, Türk milletinin son 1000 yıllık tarihinde Ağustos ayının başka bir anlam taşıdığını belirterek, dünya tarihine altın harflerle yazılan ve Türk Milleti’nin kaderine yön veren büyük zaferlerin hep bu ayda kazanıldığına dikkat çekti. Özer, şöyle dedi:
"Düşmanın haksızca ve alçakça işgaline dur diyen ve kanının son damlasını akıtmadan yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan şanlı ordumuzun bu onurlu zaferini bir kez daha kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük zaferin 93'üncüsünü kutladığımız bu mutlu günde başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere mukaddes vatanımız uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum."
Törende daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Damat İbrahim Paşa Bulvarı’ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi kutlamaları, askeri ve atlı birliklerin resmi geçit töreni ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI