NEVŞEHİR, () - İSTANBUL merkezli düzenlenen '14 Aralık operasyonu' çerçevesinde bazı gazetecilerin gözaltına alınması, Nevşehir Memurlar Derneği (NEVMEDER) üyeleri tarafından Adliye Sarayı önünde protesto edildi.
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile dizi yazarlarına yönelik olarak 14 Aralık günü gerçekleşen operasyonu protesto etmek için Adalet Sarayı önünde toplananlar, ellerinde 'Zamana Sahip Çıkalım', 'Gazeteme Dokunma', 'Bunu da Yaz Tarih', 'Özgürlüklere Darbe', 'Medyayı Karartma', 'Özgür Basın Susturulamaz' pankartları taşıdı.
NEVMEDER Başkanı Şener Çatal, grup adına yaptığı açıklamada, ülkenin her geçen gün nefes almanın biraz daha zorlaştığı bir yer haline geldiğini söyledi. Devlet olarak tarafı olunan, uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınan, neredeyse bütün temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlale uğradığını savunan Çatal, "İşin daha kötü tarafı ise bu vahim ihlaller bizzat yöneticiler eliyle gerçekleştiriliyor" dedi.
Çatal, "Bugün eğitimde, adliyede, emniyette hemen hemen kamunun tüm alanlarında, haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atılıyor. Tasfiyeler, sürgünler ve haksız biçimde görevden almalar birbirini takip ediyor. Bütün bu yapılanların güzel ülkemize neler kaybettirdiği, hiç ama hiç önemsenmiyor. Türkiye her geçen gün biraz daha fazla kan kaybediyor dedi.
Adalet Sarayı önünde toplananlar, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI