SAHİP olduğu doğal, tarihi ve  kültürel değerleri ile Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından Nevşehir, 2'nci üniversitesine kavuştu .  TBMM tarafından kabul edilen kanun ile Nevşehir şehir merkezinde, Özel İlke  Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ait Kapadokya Üniversitesi  kuruldu.
Nevşehir Belediyesi’nin 2000 Evler Mahallesi’nde sağladığı 70 bin metrekarelik bir yerleşke içerisinde oluşturulacak Kapadokya Üniversitesi, Rektörlüğe bağlı Beşeri Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’ndan oluşuyor.
"ÜNİVERSİTE BİZE RAMAZAN BEREKETİ”
Belediye Başkanı Hasan Ünver, TBMM‘in Nevşehir’e ikinci üniversitenin kurulması kararından dolayı büyük bir onur gurur ve sevinç yaşadıklarını belirterek “Bu karar bizim için içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının bir bereketi gibi geldi” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’in  eğitim alanında önemli başarılara imza attığını belirterek, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin ardından Kapadokya Üniversitesi’nin de özellikle yüksek öğretim alanında  önemli  çalışmaların yürütüleceğine inandığını belirtti. Son 10 yıllık bir süreçte 2'nci Üniversitenin Nevşehir’e kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlara,  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa  Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve tüm AK Partili milletvekillerine teşekkür eden Ünver şunları  söyledi:
“TBMM Genel Kurulu’nda alınan bu karar bizim için, içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının bir bereketi gibi geldi. Yüksek öğretim alanında 2007 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne kavuşan hemşehrilerimiz,  şimdi de ikinci üniversite sevincini yaşıyor. Nevşehir’in her alanda gelişmesi, büyümesi,  kalkınması adına oldukça önemli bir adım olarak değerlendirdiğimiz bu düzeydeki hizmetlerimizi, halkımızın da desteği ile bundan sonraki süreçte de artırarak devam ettirme kararlılığı içerisinde olacağız. Kapadokya Üniversitesi’nin şehrimize kazandırılmasında büyük emekleri olduğuna inandığım ülkemizin yetiştirdiği büyük insan,  Özel İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı gazeteci-yazar  sayın Alev Alatlı başta olmak üzere  ,mütevelli heyet üyelerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu eğitim yuvamızın öncelikli olarak ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’dan temenni ediyor, şimdiden burada görev alacak tüm bilim adamlarımıza ve öğrenci kardeşlerimize başarılar dilerim.”

FOTOĞRAFLI