Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY / EDİRNE, () - EDİRNE’de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez (Kakava) şenliklerinin ikinci gününde, Romanlar ile kente gelen yerli ve yabancı binlerce kişi Sarayiçi'nde Tunca Nehri kıyısına akın etti. Kimileri nehir suyu ile yüzlerini yıkayıp dilek tutarken, kimileri de dileklerini yazdıkları kağıtları suya bıraktı. Eğlence, romanların davullu zurnalı eğlencesiyle sürdü.
Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’ndeki Tunca Nehri kıyısı, saat 05.00'ten itibaren festival alanına döndü. Şehre tur şirketleriyle gelen yerli ve yabancı yaklaşık 3 bin kişi, Tunca Nehri kenarında baharın gelişi olan Hıdrellez'i kutlarken, katılanlar dilek tuttu. Alanda toplanan çok sayıda Roman, davul- zurna eşliğinde göbek attı. Romanlar’ın danslarına şenliğe katılanlar da eşlik etti.
Evlilik çağında gelen genç kızlar nehir kenarına üzerlerine giydikleri renkli kıyafetlerle  oynayarak baharın gelişini kutladı. Ardından da getirdikleri kağıtlara dileklerini yazıp nehre attı, bereket ve baharın gelişinin müjdecisi olan ağaçlardan yeşil dallar koparıp evlerinin kapılarına astı.
Edirne Belediyesi görevlileri de Tunca Nehri'ne üzerinde 'barış, kardeşlik, huzur' yazılı çiçek bıraktı. Şenlikler güneşin doğduğu saate kadar davul zurna eşliğindeki eğlenceyle sürdü.

FOTOĞRAFLI