Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, () – ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, “AKUT haftada 3- 4 operasyona katılıyor. Binlerce arama ve kurtarma çalışmamız var” dedi.
AKUT Afyonkarahisar Aziz Doğan Acil Durum Koordinasyon Merkezi törenle açıldı. AKUT’un Bursa Ekip Lideri iken kanserden yaşamını yitiren Aziz Doğan’ın adının verildiği merkezin açılışına, Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, AKUT Afyonkarahisar Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu, bölge illerden gelen AKUT gönülleri, Aziz Doğan’ın annesi Zülfiye Doğan ile babası Zeynel Doğan da katıldı.
‘35 BÖLGEDE YER ALIYORUZ’
Açılışta konuşan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, 35’inci koordinasyon merkezini Afyonkarahisar’da açmaktan gurur duyduklarını söyledi. Kendileri adına heyecan verici bir durum olduğunu anlatan Mahruki, "AKUT'u geliştirmek bizim için her zaman çok önemlidir. Türkiye'de şu anda 35 bölgede yer alıyoruz. Gönlümüzden geçen çok daha fazla yerde olabilmek. Bizler ne kadar çok yerde olursak, yerelde bir o kadar çok ihbarı değerlendiriyoruz. Vatandaşlar acil durumlarda AKUT'u arıyor. Bizler de operasyonlara müdahale ediyoruz. Dolayısıyla o kadar çok da hayat kurtarıyoruz" dedi.
‘BİNLERCE ÇALIŞMAMIZ VAR’
AKUT ekibinin yıllar boyunca üye ve operasyon sayılarını arttığını vurgulayan Nasuh Mahruki, "AKUT haftada 3- 4 operasyona katılıyor. Binlerce arama ve kurtarma çalışmamız var. Yine binlerce kişinin hayatının kurtarılmasında aktif görev aldık. Afyonkarahisar ekibinin bu anlamda aramıza katılması bizleri çok memnun ediyor" diye konuştu.
‘AKUT ÖRNEK VE MODEL OLUYOR’
Bu sene Türkiye'de kışın çok sert geçtiğine dikkati çeken Mahruki, şöyle dedi:
"Özellikle Afyonkarahisar bölgesinde mahsur kalan onlarca insanımızı kurtardık. Arkadaşlarımız çok ciddi operasyonlara katkı sağladı. Gıda malzemesi, battaniye ve benzin dağıtmaktan, insanlara moral ve motivasyon vermeye kadar birçok çalışma yaptık. Bir bölgede AKUT görevlilerinin olması, vatandaşların daha az sıkıntıyla karşılaşması, başlarına bir sıkıntı geldiğinde daha kolay çözüm bulmalarını sağlıyor. Her şeyden önce örnek ve model de oluyor. Bu yüzden Afyonkarahisar ekibinin tüm çevre illere hayırlı olmasını temenni ediyorum."

FOTOĞRAFLI