Çağatay KENARLI / İSTANBUL, () DEVRİMCİ  İş Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'e bağlı Nakliyat İş Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi, Aksaray'dan saat 12.30 sıralarında Saraçhane parkına geldi.
Polis ekiplerinin Saraçhane parkı çevresinde geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Grup, 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek', 'Yaşasın 1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü' yazılı pankart açarak, '1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız', 'Taksim işçiye kapatılamaz' ve 'Direne direne kazanacağız' şeklinde slogan attı. Parkta davul ve zurna ile bir süre eğlenen grup daha sonra ölen işçiler için saygı duruşunda bulundu.
Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, bugün tüm dünyada işçi ve emekçilerin, hakları ve talepleri için meydanlarda olduğunu belirterek, “Tüm işçi ve emekçiler 1 Mayıs'ı uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutluyor. Kapitalizmin ilk ortaya çıktığı yıllardan itibaren işçilerin baskıyla sömürülmesine karşı insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için mücadelesinden doğmuştur. Patronlar işçilerin günde 15 saat çalıştırarak sömürülerine sömürü katmışlardır" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.