Canan ALTINTAŞ / DİYARBAKIR, () - MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Diyarbakır'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak yayın yasağı talebinde bulundu.
MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Diyarbakır'da 6- 7 Ekim günü meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup yayın yasağı konulmasını istediğini açıkladı. Olayların ardından oluşturulan heyetlerin taraflarla görüştünü belirten Özşanlı, görüşmelerin de katkısıyla sokaklardaki tansiyonun düştüğü ve istenilmeyen olayların son bulduğunu söyledi.
Tüm tarafları sükunete, kardeşliğe ve uzlaşıya çağıran Özşanlı, bir kısım basın yayın kurumunun olayları oluş şeklini provokatif bir şekilde yayınlamaya devam ettiğini öne sürerek şöyle dedi:
"Bu yayınlar ile ilgili basın, sürekli insanlarımız arasında kin ve nefret duygularını körükleyici tarzda bir dil kullanmakta, olayın oluş ve sunum biçimi ile yeni istenilmeyen üzücü olayların oluşması için adeta davetiye çıkarmaktadır. Tüm bu nedenlerle, toplumsal refah ve barışımızın korunması maksadı ile 8 Ekim tarihinde meydana gelen ve bir çok vatandaşımızın da hayatını kaybettiği olaylar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yayın yasağı getirilmesini talep etmekteyiz. Süreç, barışa ve kardeşliğe sahip çıkma, mazlumları destekleme ve zalimleri kınama sürecidir. 'Artık analar ağlamasın' diyor ve herkesi sağduyuya davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI