TUNCELİ'de 16'ncı Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Munzur Vadisi ve Ovacık ilçesi yakınlarındaki Aleviler için kutsal sayılan mekanları ziyaret etmek isteyenler kapalı olan Ovacık yolunu kullanmak isteyince tartışma çıktı.
Sabah saat 10.00'da aralarında bazı Alevi dedeleri ile HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, HDP Tunceli Milletvekili Ali Can Önlü ile Tunceli Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul'un da bulunduğu yüzlerce kişi, devam eden 16'ncı Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Munzur vadisi ve Ovacık ilçesi yakınlarındaki Aleviler için kutsal sayılan mekanları ziyaret etmek istedi.
Tunceli çıkışında Kemerbel mevkiinde polis yolu trafiğe kapatarak Valilik kararıyla Tunceli-Ovacık karayolunun 31 Temmuz akşamına kadar geçişlere kapalı olduğunu hatırlattı.
Bu sırada polis amirleri ile görüşen Tunceli Belediye Eş bakanı Mehmet Ali Bul, "Biz halkımızla kutsal mekanları ziyaret etmek istiyoruz. Festival Valilik izniyle yapılıyor. Yolu açmanızı bekliyoruz" dedi. Ancak, Polis amirleri Valilik yasağı bulunduğunu ve yolu açamayacaklarını belirtti. HDP Tunceli milletvekili Ali Can Önlü de polis amirlerine, "Benim muhatabım siz değilsiniz. Vali beni arasın. Ben arıyorum telefonuma bakmıyor. Gelsin bu halimizi görsün. Bu insanlar inançlarını bile yerine getirmeyecek mi? Yolu acacaksınız" diye bağırdı.
Yapılan görüşmeler sonucunda Ovacık'a otobüsler ve özel araçları ile gitmek isteyenler, Hozat İlçesi üzerinde Ovacık ilçesine gitmeleri konusunda anlaşmaya varıldı. Munzur vadisindeki Anafatma ziyaretine ise 15 Alevi dedesinin geçişine izin verilince, gerginlik sona erdi.

FOTOĞRAFLI