TUNCELİ'de her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali, bu yıl 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Buna göre planlanan festival programı da açıklandı.
Bu yıl 14'ncüsü düzenlenecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde ana tema olarak, 'Dilimiz kültürümüz, Kimliğimiz ve inancımızın adı Dersim' temasının işleneceği açıklandı. Tunceli il ve içlerinde 4 gün boyunca yapılacak festival etkinliklerinde daha çok Tunceli bölgesinde yapılması planlanan HES'lere karşı çeşitli protesto gösterileri ve etkinlikler düzenlenecek. Festival etkinlikleri kapsamında Türkiye gündemi ve Tunceli yerel sorunları ile ilgili çeşitli panel ve söyleşiler de yapılacak. Türkiye'nin birçok yerinden ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden yaklaşık 50 bin kişinin festival etkinliklerine katılması bekleniyor.
Tunceli Belediyesi'nde bugün düzenlenen bir toplantıda festival programını açıklayan Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Tunceli topraklarını korumak ve doğasına sahip çıkmak için her düzenlenen festivalin bu yıl da coşku içerisinde kutlanacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Dersim doğası tahrip edilmek isteniyor. Bizi yerimizden, yurdumuzdan, HES'leri yaparak göç ettirmek, buraları insansızlaştırmak istiyorlar. Munzur Kültür ve Doğa Festivali ile binlerce Dersimli ve Dersim dostu, bir araya gelerek kültürümüze, doğamıza ve geçmişimize sahip çıkmak için büyük bir mücadele ve birliktelik örneği vereceğiz. HES'lere karşı kararlı duruşumuzu bütün dünyaya ilan edeceğiz. Bu amaçla binlerce kişinin katılacağı festivalin ilimize hayırlı olmasını diliyorum."
Başkan Bul, festivale birçok sanatçının ve bilim adamının katılacağını ifade ederek, festivalin çoşku ve huzur içinde geçmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi. 4 günlük festival etkinlikleri kapsamında, aralarında Leman Sam, Ferhat Tunç, Erdoğan Emir, Ahmet Aslan, Grup Munzur, Grup Yorum, Metin-Kemal-Kahraman, Mehmet Ekici gibi sanatçıların da yer aldığı birçok sanatçı çeşitli konserler verecek. Öte yandan festival için Zazaca, Kürtçe ve Türkçe olarak 3 dilde yazılı broşür ve afişler hazırlandı.

FOTOĞRAFLI