CHP İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol'un organ yetmezliğinden hayatını kaybeden eşi Seren Anadol (76) için cenaze töreni düzenlendi. Cenazede Anadol'u yalnız bırakmayan, CHP'nin 24 Haziran'da yapılan seçimdeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, olası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için konuştu. İnce, parti üyelerinin, ismi başkanlık için geçen kişileri oylaması gerektiğini belirterek, "AKP'den kurtulmak istiyorsak 259 bin üyenin önüne sandığı koyarız" dedi. 

CHP'nin önde gelen siyasetçilerinden İzmir eski milletvekili Kemal Anadol'un eşi Seren Anadol, organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Seren Anadol için Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kemal Anadol, taziyeleri oğlu Devrim ve kızı Özge Alpaslan ile birlikte kabul etti. Kemal Anadol'u acılı gününde, CHP'nin 24 Haziran'da yapılan seçimdeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda siyasi yalnız bırakmadı. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu da cenaze namazına katılan isimlerden oldu. Seren Anadol'un cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Foça'da toprağa verildi.

'İSTANBUL İÇİN MÜRACAAT OLMAZ'

Cenazeden sonra ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen Muharrem İnce, açıklama yaptı. Adaylık için oylama yapılmasını isteyen İnce, "Benim söylemim net. Bir kez daha söylüyorum. Hiç kimse kurtarıcı değildir. Önümüzdeki yerel seçimler, demokrasi mücadelesinin önemli ayağını oluşturacak. Galip çıkarsak kaybettiklerimizin bir kısmını geri alırız ya da almaya başlarız. Yerel seçimler demokrasi mücadelesi için çok önemli. Benim teklifim sandık konulsun. Ön seçim değil, eğilim yoklaması da olur. 39 ilçeye bir sandık konur. Üyeler gider ilçe merkezinde oyunu kullanırlar. Adı geçen isimler, rakibimiz değil; arkadaşımız, dostumuz, partilimiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için müracaat olmaz zaten. Öyle tartışmalar var ya 'Kimse müracaat etmedi' diye. AKP'den, Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak istiyorsak 259 bin üyenin önüne sandığı koyarız. Onların dedikleri olur. Bunun dışında bir yere aday değilim" diye konuştu. 

MANİSA'DA PARTİLİLERİYLE BULUŞTU

CHP eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un organ yetmezliğinden yaşamını yitiren eşi Seren Anadol'un (76) cenaze törenine katılan Muharrem İnce, programı kapsamında Manisa'ya geçti. CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı'na gelen İnce, parti binası önünde tezahüratlar ve alkışlarla karşılandı. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden İnce, daha sonra CHP Manisa İl Başkanlığı binasına geçerek basın açıklaması düzenledi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA ELEŞTİRİ

Konuşmasına Yazar Abdulkadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı eleştirerek başlayan İnce, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bunca problemleri varken, Türkiye'nin gündemine bakın. Türkiye'nin gündeminde ne var? Bir meczubu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı var. Toplumda çimento olması gereken, toplumu birleştirmesi, kucaklaştırması gereken birinci kişi kim diye sorsanız, 'Diyanet İşleri Başkanı' derim. Din adamıdır. Büyük bir organizasyonun en başındadır. Barıştan, kardeşlikten, kucaklaşmaktan söz edecek bir numaralı kişinin yaptığına bakın, 9 Kasım günü 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen birisini ziyarete gidiyor. Bu nasıl bir din adamlığıdır. Bu nasıl bir İslam anlayışıdır. Çekinmeden eleştireceksiniz. Kim ne derse desin."

'BEN KONUŞURSAM DAĞLAR DİZE GELİR'


Eleştirilerini sürdüren İnce, "Türkiye'nin gündeminde hayat pahalılığı olması gerekiyor. Gündemde işsizlik, çocuklarımızın eğitimi olması gerekirken bir bakıyorsun, 'Camiler ahır yapıldı' diyorlar. Yalan söylüyorsunuz, camiler ahır falan yapılmadı. Senin döneminde yıkılan cami, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir döneminde yıkılmamıştır. Geçmişteki günlerdeki olaylara atıfta bulunarak hiçbir yere varamazsınız. Türkiye'nin bu ortamından herkesi kurtaracağız. Kimsenin bir kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Kendisinin bir duruşu olduğunu savunan İnce, "Ben Muharrem İnce, siyaseti hep ilkeyle yapmışımdır. Benim için siyasette konjonktüre göre hareket etmek yoktur. Konjonktürden anlamam. Benim ilkelerim vardır. Dokunulmazlıklar konusuna karşı çıktım. Parti yönetimi dedi ki, bizi HDP'yle aynı kefeye koyarlar. Ben de dedim ki 'Koysunlar.' Ben hayır oyu verdim. Bugün olsa yine hayır oyu verirdim" dedi.
Partililere seçim öncesinde kendi aralarında tartışma yapmamaları gerektiğini söyleyen İnce, "Ben konuşursam dağlar dize gelir. Bana yapılan haksızlıkları konuşursam dağlar dize gelir. Ama konuşulmaz. Seçim öncelerinde partide tartışma çıkarılmaz. Seçim öncelerinde kan kusacaksın, kızılcık şerbeti içtim diyeceksin" dedi.