Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS,(Muğla),() - MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantılarının 11'incisini Marmaris'te gerçekleşti. Büyükşehir yasasının erken doğan ve özürlü bir bebek olduğunu dile getiren Gürün, "Bu çocuk prematüre ve biraz da özürlü doğdu. Bu çocuğu cami avlusuna bırakacak halimiz yok. Çocuğu diğer kurumları da desteğiyle el birliğiyle büyütmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum, Milas, Yatağan, Ula, Datça, Ortaca, Dalaman, Seydikemer, Fethiye, Köyceğiz ilçelerinden sonra 11'inci Bilgilendirme toplantısını Marmaris İlçesi'nde bulunan 5 yıldızlı Elegance Otel'de gerçekleştirdi. Toplantıya; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Marmaris Belediyesi 24 daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okunmasıyla bilgilendirme toplantı başladı.
BU ÇOCUK PREMATÜRE VE BİRAZ DA ÖZÜRLÜ DOĞDU
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, kürsüde ilk olarak birimler ve birimlerin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Yasası'nı eleştiren Gürün, yasanın bölgelere göre farklılık gösterecek şekilde hazırlanması gerektiğini savundu. Büyükşehir yasasının erken doğan ve özürlü bir bebek olduğunu dile getiren Gürün, "Bu çocuk prematüre ve biraz da özürlü doğdu. Bu çocuğu cami avlusuna bırakacak halimiz yok. Çocuğu diğer kurumları da desteğiyle el birliğiyle büyütmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
En büyük şanslarının birbirini tanıyan belediye başkanlarının bir arada olması olduğunu vurgulayan Gürün, "12 bin 980 kilometrekare gibi geniş bir coğrafyaya sahip Muğla ilinde 550 Mahalle'ye 13 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi hizmet vermeye başladı. Yeni yasayla olmayan bir Büyükşehir Belediyesi kuruldu ve var olan ilçe belediyelerimizin de görev ve sorumluluk alanları genişledi. Yasadan kaynaklanan sıkıntılara rağmen yapılanmasını diğer büyükşehir belediyeleri içinde en hızlı şekilde tamamlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi bütün birimlerini oluşturarak hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin görevi şartlar ne olursa olsun vatandaşa her türlü şartta en iyi hizmeti vermek. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz görev ve sorumluluk alanlarına göre birbirleriyle işbirliği içinde çalışarak vatandaşlara hizmet etmeye başladı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI