BURSA’nın merkez Yıldırım Belediyesi eski Başkanı Özgen Keskin’in yaptığı Öz-El Yaşlı Konuk Evi açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuk evinin Türkiye için model olacağını söyledi. 2002 yılında 69 olan ortalama yaşam sürecinin bugün 77'ye taşındığını belirten Bakan Müezzinoğlu, hedeflerinin bu süreci 2023 yılında 80'li yaşların üzerine çekmek olduğunu açıkladı.

Mudanya İlçesi Bademli Mahallesi’ne kazandırılan Öz-El Yaşlı Konuk Evi’nin açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve çok sayıda davetli katıldı. 20 kişilik kapasiteye sahip olan yaşlı konuk evinde kalan misafirler hobi bahçelerinden yüzme havuzlarına, gezi ve etkinliklerden akranım kafeye kadar birçok olanağa sahip olacak.

Konuşmasında, Özgen Keskin’in Türkiye’ye rol model olacak bir projeye imza attığını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Yaşlıların sağlıklı huzurlu bir yaşam süreci tamamlayabilmesi için çok önemli bir proje. 2002 yılında 69 olan ortalama yaşam süremizi bugün 77’ye taşımış olduk. 2023’te 80’li yaşların üzerine taşımayı hedefliyoruz. Dolayısıyla doğumdan ölüme ortalama yaşam süresini artık 80’li yaşlara doğru yürüdüğü bir dönemde en çok ihtiyacımız olan alanlardan biri böyle mekanlardır. Bu tür sosyal projelerin önümüzdeki süreçte çok yaygın bir şekilde ihtiyaç olduğu Özgen bey daha önceden yakalamış. Sağlık Bakanlığı olarak yaşlı nüfusun sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesiyle ilgili sağlıklı yaşam kentleri projelerini de önümüzdeki dönem hükümet programına girecek şekilde şekillendiriyoruz. Sosyal projelerimizin arasında yaşlılarla gençleri de bir araya getirecek mekanlar oluşturma istiyoruz. Yaşlıların bilgisinin gençlere ne kadar tecrübe kattığının farkındayız” dedi.
Törende konuşan Özgen Keskin ise,”Aileler yaşlılarımızı dört duvar arasına veya ehli olan bir bakıcıya teslim etmek durumdalar. Bunun yerine butik ve ev sıcaklığında ama tatil köyü konforundaki yerlere getirmeleri son derece önemli” dedi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde yaşlı konuk evinin açılış kurdelesi kesildi.