Edip TEKİN/ BURSA, ()- SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da sivil toplum kuruluşulrını ziyaretinde, Türkiye'de istikrar ve güven ortamının önemine dikkat çekerek, "İstikrar bozulursa millet kaybeder" dedi.
Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) düzenlediği programda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istikrarın önemine değindi. Son üç yıla bakıldığında Türkiye’nin büyümesinden birilerinin rahatsız olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Avrupa, Amerika ve İsrail var. Bizdeki istikrarın bozulmasını tabi ki isteyecektir. Bunu yadırgamıyoruz. Türkiye’de uğraştıkları tek bir şey var istikrarı bozmak. Ekonomik ve siyasi istikrar bozulursa Türkiye ile ilgili bütün hesaplar onların istediği gibi olacaktı. Bunun içerideki ayakları da var. Şimdi Gezi olaylarına baktığımızda mayıs ayında bütün hedef faizlerin yüzde 5’in altına inmesiydi. Bu yönde gidişat fevkalade iyiydi. Birden bire ne olduysa Türkiye’yi birden kaosa sürükleyecek bir şeyi gündeme getirdiler ve 10 tane ağacı bahane ettiler. Binlerce ağaç farklı bir yerde kesiliyordu umurlarında bile olmadı. Ama orada Türkiye’nin istikrarını bozmak için bir bahane buldular" dedi.
"BİR PUAN FAİZ YÜKSEKLİĞİNİN BEDELİ YILLIK 1,5 MİLYAR DOLAR "
Gezi Parkı olaylarının bu millete, bu milletin girişimcisine, bu milletin yatırımcısına bedel ödettiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Bir puan faizin yüksekliğinin bedeli bu millete yıllık 1,5 milyar dolar. 2 puan yüksek 3 milyar dolar. 3 puan yüksek 4,5 – 5 milyar dolar. Bedeli kim ödüyor, faizler yükselince nereye gidiyor, onlara gidiyor. Yatırımcıya, girişimciye, ihracata ve ekonominin büyümesine gidiyor. 37 milyarlık ihracat bugün 160 milyar dolarlara çıktıysa bu salonlarda olan işverenin ve istikrar ile güvenin sayesinde çıktı. Şimdi 7 Haziran seçimleri var. İstikrar ve güvenden bahseden kimse yok. Sistemi bozmaya yönelik bütün çalışmalar yapıyorlar. 57 milyon 700 bin seçmenimiz için milletin kaderidir sandık. Milletin yarınlara umutla ve güvenle bakmasının teminatıdır sandık" dedi.
Konuşmaların ardından Müezzinoğlu Yıldırım İlçesi Vişne Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çınarönü Spor Tesisleri'nin açılışına katıldı.

 
FOTOĞRAFLI