Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK kent merkezinde sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte düzenlenen operasyonlar sırasında, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve PKK'lıların tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yıkılan Aile Sağlığı Merkezi'nin yerine kente gelen TIR içerisinde mobil olarak sağlık hizmeti vermeye başladı.
PKK'lıların el yapımı patlayıcılarla saldırısı sonucu Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi binası yıkılırken, vatandaşın mağdur olmaması için Şırnak'ta Mobil Aile Sağlığı Merkezi TIR'ı uygulamaya geçirildi. Mobil ASM TIR'ında görevli Dr. Mucahit Gözlek, her şeye rağmen halkın mağdur olmaması için mobil uygulamaya geçtiklerini belirterek şöyle dedi:
"Şırnak il merkezinde 8 ay süren sokağa çıkma yasağı ve terör olaylarında bizim de merkez Bahçelievler Mahallesi'nde sağlık ocağımızda ağır tahribatlar oluştu. Bundan dolayı Sağlık Bakanlığı'nın göndermiş olduğu Mobil ASM'de muayene hizmetlerimize, aşı hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hastalarımız buraya alışmaya başladılar. Yavaş yavaş vatandaş gelmeye başladı. Yeni bir hizmet binası yapılana kadar hizmetlerimize buradan devam edeceğiz. İlk başlarda yoğunluk daha azdı. Tabi daha sonra hastalarımızı aramaya başladık."

FOTOĞRAFLI