Özden ATİK / İSTANBUL, () 2005 Miss Model of Turkey birincisi Sinem Yüksel (Sülün), eski kayınvalidesi Hikmet Birsen Yüksel'e hakaret ettiği iddiasıyla mahkemelik oldu. Eski kayınvalidesine küfretmekle suçlanan Sinem Yüksel'in, "Hakaret" suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.
İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sinem Yüksel katıldı. Sinem Yüksel'den şikayetçi olan Hikmet Birsen Yüksel ise gelmedi. Duruşmada, Sinem Yüksel'in ablası Gizem Sülün tanık olarak dinlendi. Gizem Sülün, "Sinem'in şikayetçiye olay sırasında hakaret içerir bir söz söylediğini duymadım. Zaten o sözleri benim kızkardeşim söylemez. Bu tarz sözleri kullanan bir kişi değildir. Asansörün kapısı açıldığında onlar direkt karşımıza çıktılar. Bağırıp çağıran hakaret eden biri varsa onlardır. Bizim yanımızda asansörün içinde Mustafa Yüksel de vardı" dedi. Mahkeme, Sinem Yüksel ve Mustafa Yüksel'in boşanma davasına ilişkin dosyanın istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"BENİM AÇTIĞIM DAVAYA KARŞI BU ŞİKAYET YAPILDI"
Sinem Yüksel savcılık ifadesinde, evliliklerine kocasının ailesinin başından beri karşı çıktığını belirtmişti. Suçlamaları reddeden Yüksel, "Mustafa'nın ailesi ile aynı sitede oturmaktaydık. Mustafa'nın ailesi zamanla aklına girerek hakkımda aleyhime olabilecek bütün bilgileri toplamaya başladılar. Bununla birlikte Mustafa ile evliliğimiz mutlu şekilde devam ettiği tarihlerde Sami Yüksel evimizin yatak odasına priz içine ortam dinleme cihazı yerleştirmiştir. Ortam dinleme cihazını koyma amacı benim Mustafa'dan başka birileri ile görüşüp görüşmediğimi tespit için olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki hiçbir delil elde edememiştir. Bu ortam dinleme cihazını biz polis eliyle tespitini yaptırdık. Cihaz içine takılı olan hat Sami Yüksel adına çıkmıştır. Bu olay meydana çıktığında Mustafa'dan boşanmaya karar verdim. Boşanma davası açtım. Yapılan bu şikayetin, benim açtığım dava ve savcılığa yaptığım şikayete karşı yapıldığını düşünüyorum. Olayda karşı tarafa hakaret, tehdit gibi herhangi bir söz ve davranışımız olmamıştır. Tamamen asılsız iddialardır" demişti.

DAVANIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Savcılığın'ca hazırlanan iddianamede, 28 Şubat 2014'de Sinem Yüksel ile Hikmet Birsen Yüksel'in, Hikmet Birsen Yüksel'in oturduğu binanın önünde karşılaştıkları ve tartıştıkları belirtiliyor. Yaşanan tartışma esnasında Sinem Yüksel'in, Hikmet Birsen Yüksel'e hakaret ettiği iddia ediliyor.
Hikmet Birsen Yüksel'in bu iddiasının olay yerinde bulunan güvenlik görevlisi tarafından da doğrulandığı ifade ediliyor.