Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), () - ANKARA'nın Elmadağ ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Cumhuriyet İlkokulu öğretmenleri ile öğrencileri 'Çanakkale Şehitlerini Anma' programı düzenledi. Programda ikinci sınıf öğretmeni Medine Uyar'ın öğrencileriyle sahneye koyduğu 'Çanakkale'de Düğün Var' adlı tiyatro oyunu izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
Elmadağ Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, oynadıkları tiyatro oyunu ile Çanakkale Zaferi'ni anlatmaya çalıştılar. 2-C sınıfı sınıf öğretmeni Medine Uyar tarafından sahneye koyulan 'Çanakkale'de Düğün Var' adlı tiyatro oyunu, veli ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Oyunda düğünü olan bir genci, Çanakkale Savaşı için askere çağrılan gencin annesinin yaktığı ağıtları canlandıran öğrenciler, hep bir ağızdan kınalı kuzulara, 'Vatan size minnettardır. Emanetlerinize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz' diye haykırmaları büyük alkış topladı.
2-A sınıfı öğretmeni Nesrin Küçükkaraca'nın hazırlayıp sunduğu 'Silahını Bırakmayan Şehit' adlı tiyatro oyunu gösteriminden sonra 4-A sınıfı öğretmeni Metin Çavdar yönetimindeki koro, kahramanlık türküleri okudu. Program sonrası Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mahmut Gevher'in Çanakkale Savaşı'nda yaşanan görüntüleri aratmayacak eşyalardan oluşturduğu Çanakkale Müzesi, velilerin ve davetlilerin ilgi odağı oldu. Programın yapımında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden okul müdürü Mahmut Gevher, "Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına yakışır bir kutlama yaptık. Ayrıca programı izlemeye gelen velillerimize öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferinin 100'üncü yıl anısı olarak şapkalar dağıttık" dedi.

FOTOĞRAFLI