BARTIN ve Kastamonu arasında bulunan Küre Dağları Milli Parkı'na kurulan 50 fotokapanla yaban hayatı izleniyor. Fotokapanlar ile şu ana kadar yaban kedisi, su samuru, karaca, yaban domuzu ve ayı görüntülendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10'ncu Bölge Müdürlüğü Bartın Şubesi, Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü ve Bartın Üniversitesi arasında 1 yıl önce imzalanan protokol ile 'Küre Dağları Milli Parkı Fauna Çeşitliliğinin Arşivlenmesi Projesi' başlatıldı. Proje kapsamında yaban hayatın izlenmesi için çalışma yapıldı. Bunun için 37 bin 753 hektar alanı kaplayan Küre Dağları Milli Parkı'nda tespit edilen bölgelere 50 fotokapan kuruldu. Hayvan varlığının tespit edilmesi amacıyla başlatılan çalışmada şimdiye kadar fotokapanlar ile yaban kedisi, su samuru, erkek ve dişi karaca, yaban domuzu ve ayı görüntülendi.

Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, milli parkın değişik bölümlerine kurdukları 50 fotokapan ile önemli görüntüler elde ettiklerini söyledi. Deliorman, "Aldığımız bu görüntüler milli parkın fauna çeşitliliğini görmemize ve bilimsel araştırmalar yapmamıza katkıda bulunacak" dedi.