BİNGÖL Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Genç İlçesi’nde 2 gün önce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 2 polis memurunun şehit olduğu  terör saldırısı sırasında hasar gören okullarda incelemelerde bulundu.
Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Şube Müdürleri; Serhat Aran, Abdulhaluk Çakan ve Hasan Basuğuy ile birlikte Genç İlçesi'nde terör saldırısı nedeniyle hasar gören okullarda incelemelerde bulundu. Genç İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler’den bilgi alan Engin, terör olayı nedeniyle zarar gören okullarda onarımların ivedilikle yapılarak eğitim-öğretim çalışmalarına hızla devam edilmesi talimatı verdi. Engin, şöyle dedi:
"Bildiğiniz gibi 22 Ekim 2016 tarihinde Genç ilçemizde üzücü bir olay yaşadık. Bu olayların en çok etkilediği alanların başında da eğitim-öğretim gelmektedir. Okullarımız büyük hasar almalarına rağmen, öğrencilerimiz yılmadan eğitim-öğretime devam edeceklerdir. Hasar gören okullarımızı tek tek gezerek, gerekli incelemeleri yaptık. İvedi bir şekilde hasar tespit çalışmalarını tamamlayarak onarım çalışmalarına başlayacağız. Temennimiz bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması ve çocuklarımız eğitim-öğretimlerini aksatmayacak şekilde devam etmelerini sağlamaktır."
Müdürlüklerine bağlı İnşaat ve Emlak Şubesi personellerinden oluşan bir heyetin hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, ilçedeki yaraların bir an önce sarılacağını, öğrencilerin de eğitimden geri kalmayacağını anlattı.

FOTOĞRAFLI