DENİZLİ Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 5 ayrı noktada ders kitaplarının okullara dağıtımının yapıldığını belirterek, velileri kapıdan kaynak kitap dağıtımı yapan kişilere karşı uyardı. 2 milyon 432 bin 888 kitabın dağıtımının yapıldığını belirten Oğuz, "Kapıdan satışlarda vatandaşlarımızın çok uyanık olmasını istiyoruz. Asla gelen kişilerden bu tarz kaynakları almasınlar. Bütün imkanlarımız okullarımızda var. Geçen yıllarda olduğu gibi ücretsiz ders kitapları bu yılda ders zili çaldığında sıralarda öğrencilerimizi bekliyor" dedi.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yeni eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldiklerini söyleyerek kitap, eğitim materyali ve eğitim setleri, ansiklopedi satmak isteyen kişiler hakkında vatandaşlardan şikayet ve duyum aldıklarını söyledi. Müdürlük olarak 5 ayrı dağıtım noktasında tüm okulların ücretsiz kitaplarının dağıtımının yapıldığını söyleyen Oğuz, "Bakanlığımızın ücretsiz kitap uygulaması bu yıl da devam ediyor. Beş dağıtım noktasından tüm okulların kitap dağıtımını yaptık, 2 milyon 432 bin 888 kitap okullarda öğrencilerin sırasında hazır hale getirildi" dedi. Velileri kapıdan şatışlar konusunda uyaran Oğuz, şöyle devam etti:
"Kapıdan satışlarda vatandaşlarımızın çok uyanık olmasını istiyoruz. Asla ve asla gelen kişilerden bu tarz kaynakları almasınlar. Bütün imkanlarımız okullarımızda var. Geçen yıllarda olduğu gibi ücretsiz ders kitapları bu yılda ders zili çaldığında sıralarda öğrencilerimizi bekliyor. Kendilerini Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelmiş gibi tanıtan bu kişileri vatandaşlarımız kabul etmesinler. Aksi durumda mağdur duruma düşebilirler. Maddi açıdan zarara uğrayabilecekleri gibi satın almış oldukları ürünler sakıncalı yayınlar da olabilir. Velilerimiz eğitim alanında her ne konuda olursa olsun kendilerine en yakın okullara veya il ve ilçe milli eğitim müdürlüklere ulaşarak bilgi alabilirler." 

FOTOĞRAFLI