MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde, vefatının 36. yılında mimar Cevat Ülger'i anma gecesine katıldı. Törene ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın yanı sıra Ülger'in yakınları ve eski öğrencileri de katıldı. Anma gecesinde mimar Cevat Ülger'in yaşamı hakkında bir tanıtım filmi gösterildi. Anma gecesinde bir konuşma yapan Bakan Avcı, ortaokul yıllarında resim öğretmeni olan Cevat Ülger ile ilgili anılarını anlattı. Avcı 1964 yılında Eskişehir Maarif Koleji'nde Ülger'in derslerinde isteyenin resim çizdiğini isteyenin ise Teksas, Tommiks okuduğunu belirtti.

Avcı, "Bu yaşımda ve bu vazifemde Cevat Ülger'i sık sık hatırladığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Anadolu'da zaman zaman seyahatlerimizde öğretmenlerimizle toplantılar yapıyoruz. Bugünde, buraya gelmeden önce de Muş'da benzer bir şeyi yaşadık. Öğretmenlerimiz haklı olarak bazı altyapı eksikliklerinden imkansızlıklardan söz ediyorlar. Ben de onlara Milli Eğitim Bakanı olarak bir şey söylemem lazım. Onlar belki bunu bir züğürt tesellisi gibi söylediğimi düşünüyor olabilirler. Ama çok inanarak şunu söylşyorum; Tamam bunlar doğru, imkanlarımız sınırlı. Ama şunu bilin ki bir öğretmen çok şeyi değiştirir. Bunu söylerken hep hocamı hatırlıyorum. dedi.

Avcı program Üncesinde Ülger'in ıalışmaları ve eski Üğrencilerinin ıalışmalarından oluşan sergiyi de gezdi. FOTOĞRAFLI (GK)