Osman Nuri BOYACI/DENIZLİ, () - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümeti Permerge'nin geçisi ve ekonomi politikaları nedeniyle eleştirdi.
MHP Pamukkale İlçe Teşkilatı tarafından İnci Otel'de düzenlenen birlik ve dayanışma yemeğine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Ferudun Ünal, Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün, Pamukkale Belediye Meclisi Grup Başkanı Ahmet Durmaz, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen ve MHP Pamukkale İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. MHP Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün, teşkilat olarak saha çalışmalarına başladıklarını söyledi.
PEŞMERGENİN GEÇİŞİNİ ELEŞTİRDİ
Yemekte MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, partililere seslendi. Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasından mutlu haber bekledikleri temennisiyle konuşmasına başlayan Ayhan, ailelere sabır diledi. Peşmergelerin ülke topraklarını kullanarak Kobani'ye geçmesini eleştiren Ayhan, "Yanardöner siyaseti okyanusun ötesinde ve uluslararası basında alay konusu edilen AKP hükümeti; oldubittilere, emrivakilere boyun eğerek dış politikada günü kurtarmaya çabalamaktadır. PYD'ye silah yardımı yapılması ve Peşmergeler'in ellerindeki silahlarla Türkiye topraklarından geçiş yapması AKP politikalarının kesin iflasının ilanıdır. Bir avuç Peşmerge'nin, bölücülerin alkışları eşliğinde güya IŞİD'le savaşma adına topraklarımızdan geçmesini kabul etmemiz, içimize sindirmemiz mümkün değildir" dedi.
SICAK PARA ELEŞTİRİSİ
Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Ayhan, "Ekonomide nereye baksanız ayrı bir olumsuzluk fışkırıyor. Hükümet, ihracatta sözde Cumhuriyet tarihi rekorları açıklıyordu. Ama Ekonomi Bakanı gerçekleri itiraf etti. Fason sanayiyle 2023 hedeflerinin yakalanamayacağını söyledi. AKP ekonomisi Türk sanayisini ithalat ve sıcak para bağımlısı yaptı. 2023 hedefleri ekonomide bir niteliksel dönüşüm gerçekleşmeden yakalanamaz. AKP'nin idare ettiği ekonomi, ithalat ve inşaat ekonomisidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI