Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da 15 Temmuz'da FETÖ/PDY'nin yaptığı darbe teşebbüsünün ardından başlatılan demokrasi nöbetinin 14'üncü gününde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kürsüye çıkarak, demokratik yollarla yönetime gelenlerin, demokratik olmayan şekilde indirilmesine asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.
Uğur Mumcu Meydanı'nı dolduran binlerce Adanalı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türk bayraklarıyla meydanı dolduranlar, vatan savunmasında canlarını feda eden şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Kur'an-ı Kerim'in de okunduğu demokrasi nöbetinde daha sonra kürsüye Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü çıktı. Darbelerin gelişmemiş ülkelerde yaşandığını belirterek, 1980 darbesinin Türkiye'yi onlarca yıl geriye götürdüğünü söyledi.
15 Temmuz'da yaşanan darbe teşebbüsünün amacına ulaşmamasının 12 Eylül ihtilalinde yaşanan acıların taze olmasından kaynaklandığını ifade eden Hüseyin Sözlü, darbeye karşı duran halkın her zaman yanında olduğunu kaydetti. Sözlü, şunları söyledi:
"Darbelerin en büyük mağdurlarından biri, şu anda Demokrasi ve Milli İradeye Sahip Çıkma' platformu başkanıdır. Demokratik yollarla yönetime gelenlerin demokratik olmayan yollarla indirilmesine asla müsaade edilmeyecektir. Darbelerin mağduru bir parti olarak o gece, sayın genel başkanımız ilk beyanatı vermiş, darbecilere karşı tek vücut olarak milletinin yanında olduğunu söylemiştir."
FOTOĞRAFLI