MHP İstanbul İstanbul İl Başkanlığı, cuma namazı sonrası Fatih Sultan Mehmet'in türbesinin önünde "Asrın Yalanının Gerçek Yüzü" adlı bir fotoğraf sergisi açtı.

Sergide Birinci Dünya Savaşı'nda yaşamını yitiren Türklerin fotoğrafları yer aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın da katıldığı etkinlikte, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş bir açıklama yaptı.

"Geçmişimizde soykırım lekesi arayanların, geçmişimize katliam iftirası atanların gözünü kan bürümüştür" diyen Karataş," 1915 olaylarına soykırım iftirası atanlar Türk Milleti'ni topyekûn aşağılamakta ve yargılamaktadır. Ne yazık ki hükümet bu tarihi hesaplaşma ve haçlı emellerine alet olmaktadır. Sanıyorlar ki, sözde soykırım yalanı tutarsa tazminat alacaklardır. Sanıyorlar ki, sözde soykırım çamuru yerini bulursa topraklarımızdan pay koparacaklardır. Ermeni çetelerinin hatırasına sahip çıkmayı, diaspora hedeflerine kol kanat germeyi ve gerçekleri çarpıtıp sulandırmayı Türkiye için tarihi ve insani bir görev sayanlar yanılgı ve hata içindedir. İster kabul etsinler, ister etmesinler; Türk Milleti'nin tarihinde soykırım yoktur" diye konuştu.
Karataş sözlerini, " Ermeni çetelerinin vahşice katlettiği kadınlarımıza, kızlarımıza, bebeklerimize, genç ve yaşlılarımıza rahmet niyaz ediyorum. Tarihin hiçbir döneminde, Türk Milleti'ne yapılan ihanetlerin karşılıksız ve başkaldırıların cezasız kalmamış olduğu da kimsenin unutmaması gerektiğini önemle hatırlatıyorum" şeklinde tamamladı.

OYUNCU ASLAN'DAN AÇIKLAMA

Açıklamaya İstanbul İl Başkan Yardımcısı oyuncu Mehmet Aslan da katıldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Aslan, "Bugün bizim için acı bir gün. Hem içeriden hem de dışarıdan ihanete uğradığımız bir gün. Ben Fransa'da yaşarken 10 yıl boyunca bu iftiralara maruz kaldık. Gördük ki Ermeni Diasporasının bir yalanı var. Bizim bu iftiraya bir şekilde savaşmamız lazım" dedi.