Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bingöl İl Teşkilatı, seçimde başarısız oldukları gerekçesiyle toplu olarak istifa etti.

MHP Bingöl İl Başkanı Ali Köseoğlu, merkez ilçe, Solhan, Genç ve Kiğı teşkilatları ile birlikte 12 Haziran'da yapılan genel seçimde "başarısız" oldukları gerekçesiyle istifa kararı aldıklarını söyledi. 2002 yılından beri il başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Ali Köseoğlu, AK Parti'nin birçok yerde açık oy kullandığını iddia ederek, "AK Parti birçok yerde açık oy kullandı. Biz sonuç ne olursa olsun yine de saygı gösteriyoruz. Ancak AK Parti, Bingöl'e 3 dönemdir rekor oy almasına rağmen hizmet etmedi. Buna tepki olarak bir bağımsız milletvekili Meclis'e gitti. Bu halkın AK Parti'ye olan tepkisinin bir sonucuydu.

Başbakan buraya gelip olmayan doğalgazı getirdiklerini söylüyor ve Bingöl'e 'Diyarbakır' diye sesleniyor. Başbakan'ın bu sözleri, Bingöl'den haberinin olmadığını kanıtladı. En önemlisi Bingöl'de halka hitap ederken ezan okundu ve Sayın Başbakan konuşmasına ara vermedi. Bu büyük bir skandaldı.

Ben 40 yıllık ülkücüyüm ve hayatımı bu davaya adadım. Bu son seçimde istediğimiz sonucu elde
edemedik ve başarısız olduğumuz için il ve ilçe teşkilatlarımızla istifa kararı aldık. İlçe teşkilatlarımız istifalarını genel merkeze bildirdi. Ben de yarın Ankara'ya gidip sunacağım" ifadelerini kullandı.