MHP, bu yıldan itibaren 17-25 Aralık'ı  Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan ettiğini açıkladı. 17-25 Aralık'ta Türkiye’nin birçok yerinde etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Memleketi soyanların ensesinden nefesimizi eksik etmeyeceğiz” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Celal Adan ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, 4. Levent’te bulunan MHP İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Celal Adan, İstanbul’un yaşanmaz bir şehir haline döndüğünün altının çizerek, “AKP iktidarıyla birlikte İstanbul kelimenin tam anlamıyla sömürülmeye başlanmıştır. Her karış toprağa rant alanı gözüyle bakılmaktadır” dedi. Kavacık Karayolları, Beşiktaş eski Devlet Güvenlik Mahkemesi, Kartal Tekel fabrikası gibi şehir içerisinde kalmış devlete ait arazilerin tamamının  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yandaşlarına peşkeş çekildiğini öne süren Adan, “Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinden beri 4 bin imar değişikliği yapıp 70-80 milyar dolar rantın oluşmasına öncülük etmiştir” şeklinde konuştu.

“SICAK PARAYA AYARLI BİR EKONOMİ İLE TÜRKİYE BİR YERE VARAMAZ”

Geçtiğimiz günlerde Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) mevzuatında yapılan değişikliğin toplu konut projelerini, AVM inşaatlarını, göllerden ve denizlerden milyonlarca metreküp kum çekmeyi, orman ve tarım arazilerindeki dönüşümü denetimsiz bırakacağını belirten Adan, “Bunun adı Türkiye’nin bütün alanlarına hormon basmaktır. Böyle bir büyüme hormonlu bir büyümedir. Sadece rant ve sıcak paraya ayarlı bir ekonomi ile Türkiye bir yere varamaz. Bu çevre katliamından rant sağlayacak, zenginleşecek olanlar emin olunuz AKP’ye yakın rant çevreleri olacaktır”.

MİLLET AKSARAY’A BAKTIKÇA SİYASETE OLAN İNANCINI KAYBETMEKTEDİR

Siyasetin geçim ve rant alanına döndüğünü savunan Celal Adan, “Siyaset millet için değil, cüzdan için yapılan bir uğraş haline dönüşmüştür. Millet Ak Saray’a baktıkça, Ak Saray'a harcanan milyonlarca dolara baktıkça siyasete olan inancını kaybetmektedir. Türkiye’de fakirlik zirve yapmışken, sadece kendi egolarını tatmin etmek için yapılan binalar bir utanç abidesi olarak yükselmeye devam etmektedir” diye konuştu. 

Adan, “Binlerce insan işsizken o sarayı yapabilen birisi, kendisini aklamak noktasında bazı sanatkarlara sığınmasını ben de utanarak takip ediyorum. Bu saray Türkiye’ye yakışmamıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarını alaşağı edecektir. Doğru olmadı” dedi.

MAKUL ŞÜPHE ARIYORLARSA ÖNCE KENDİLERİNE BAKSINLAR

TBMM’de kabul edilen Yargı Paketi ile ilgili olarak konuşan Adan suçu sabit olmayan insanların bile olağan şüpheli haline sokulduğunu ifade etti. Adan, "Bu uygulama firavunluktan başka bir şey değildir. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan makul şüphe arıyorlarsa önce kendilerine ve etraflarına baksınlar. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu Türkiye’nin en büyük yolsuzluğunu açığa çıkarmıştır. Eğer mesele makul şüphe ise, bu operasyonda kesin ve kuvvetli şüphe vardır”.

17-25 ARALIK YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI

MHP’nin bu yıldan itibaren 17-25 Aralık'ı "Yolsuzlukla Mücadele Haftası" ilan etmeye karar verdiğini belirten Adan, bu hafta içinde etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı. Adan, “AKP’nin yolsuzluklarının milletimize maliyetini her ortamda ifşa edeceğiz. Memleketi soyanların ensesinden nefesimizi eksik etmeyeceğiz” dedi.

TAYYİP ERDOĞAN’IN GÜCÜ 17-25 ARALIK’I KAPATMAYA YETMEYECEKTİR

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın saatine ilişkin basın mensuplarının sorduğu bir soru üzerine Adan, “Zafer Çağlayan yaptığı açıklama ile sanık sandalyesine oturmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yargılandığı sürecin başlaması gerektiği noktasındaki iradeyi ön plana çıkarmıştır. Savcıları iş başına çağırıyorum. Tapeler yanlış değil. Utanılacak bu olay ne kadar gizlenirse gizlensin, ne kadar talimatlarla bastırılırsa bastırılsın, Tayyip Erdoğan’ın gücü 17-25 Aralık’ı kapatmaya yetmeyecektir. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayıdır” diye konuştu.

ÇÖZÜM PAKETİ İMRALI PATENTLİDİR

Çözüm paketini eleştiren Adan, “Bütün sözde çözüm paketleri tamamen ve her satırına kadar İmralı patentlidir. Bugünlerde konuşulan yol haritaları da yine İmralı damgalıdır” dedi.