İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreninde öğrenciler, taşıdıkları dövizlerle Soma'da hayatını kaybeden madencileri andı.
Çiftlikköy kampüsündeki spor salonunda düzenlenen törende 300 öğrenci, kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı. Anonsla salona davet edilen Gıda Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencileri, 'Çizmeleri çıkarayım mı, sedye kirlenmesin', 'Öyle ölüler vardır ki, ben onların öldüklerini düşündükçe, vakit olur yaşadığımdan utanırım' ve 'Rant için yakmaya değil, halk için yapmaya geldik' yazılı dövizler taşıdı. Dövizleri gören bazı aileler ise öğrencilere alkışları ile destek verdi.
Akademisyenler olarak öğrencilere anne ve baba hassasiyeti ile yaklaştıklarını ifade eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akdağlı, "Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatın zorluklarına karşı ne yapacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gideceğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyin. Önünüze bir çok engel çıkacak ama, siz yılmayacaksınız. Hayat, geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlara çözüm aramak önceliği size düşüyor. önünüze birçok yol çıkacak. Hangisinden gideceğiniz, o yolda nelerle karşılaşacağınız, nasıl bir yaşam süreceğiniz ve o yolun sonunu nasıl bitireceğiniz size bağlı" dedi.
Bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere, plaket takdim edildi. Programın son kısmında temsili diplomalarını alan öğrenciler, kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

FOTOĞRAFLI