Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA (Hakkari), () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Ortaç Köyü Sarkımlı mezrasında mide rahatsızlığı bulunan 68 yaşındaki Eydi Karaköse, karla mücadele ekiplerinin 2 saat süren çalışması sonucu mezradan ambulansla alınarak ilçe merkezine getirildi. Karaköse'nin Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.
Hakkari ve çevresinde dün etkili olan kar yağışı birçok köy yolunun kapanmasına neden olurken, Yüksekova'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaç Köyü'nün Sarkımlı mezrasında yaşayan Eydi Karaköse'nin mide rahatsızlığı nedeniyle ağrıları arttı. Yakınları, gece saatlerinde 112 Acil Servisi'ni telefonla arayarak yardım istedi. 112 ekipleri, 10 kilometrelik bölümü kardan kapalı olan yol nedeniyle karla mücadele ekiplerini de yanlarına alarak hemen yola çıktı.
Ekipler, 10 kilometrelik bölümde karla mücadelesi yaparak gece saat 03.00 sıralarında mezraya ulaşmayı başardı. İlk müdahalesi köyde yapılan Karaköse, daha sonra da ambulansa bindirilerek, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirildi. Eydi Karköse'nin oğlu Selim Karaköse, annesinin hastanedeki tedavisini sürdüğünü belirtirken, yardımlarına koşan sağlık ekibi ve karla mücadele ekiplerine de teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI