İSTANBUL,() İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seyir konforunun artırılması ve daha rahat sürüş sağlanması için metrobüs hattı asfaltını yenileme çalışmalarına başladı. Birinci etap çalışmaları Zincirlikuyu-Cevizlibağ hattında 23.00-05.00 saatleri arasında trafiği aksatmadan devam ediyor.
Metrobüs hattının asfaltının yenilenmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Günlük yolcu taşıma kapasitesi 750 binin üzerinde olan metrobüs hattının daha konforlu olmasına yönelik yapılan asfalt yenileme çalışmaları 23.00-05.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.
Çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için ileri teknoloji ürünü katkılar kullanılıyor. Asfaltlamanın yapıldığı lokasyonda, E-5 kademeli olarak her iki yönde birer şerit daraltılarak ulaşım sağlanıyor. Çalışmalar sırasında trafikte aksama olmuyor.
4 etap halinde 90 gün sürecek çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı (YODB) ve İSFALT'ın 300 kişilik uzman ekibi tarafından yürütülüyor.
Birinci etap çalışmaları Zincirlikuyu-Cevizlibağ arasında devam ediyor. İkinci etapta Avcılar-Tüyap, üçüncü etapta Söğütlüçeşme-Boğaz Köprüsü ve son etapta ise Cevizlibağ-Avcılar arasında asfalt yenileme çalışmaları tamamlanacak.