Meteoroloji, kuzey, iç ve batı kesimlerinde bugün öğle sonrası kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Göller yöresi (Isparta, Burdur), Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu, Karabük, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Ankara çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Göller yöresi (Isparta, Burdur), Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu, Karabük, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Ankara çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, dolu, yıldırım düşmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Anadolu Yakası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. (27)

İZMİR: Parçalı bulutlu (31)

ADANA: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

ANTALYA: Parçalı bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (25)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (35)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç kesimleri (Denizli, Uşak, Afyon, Kütahya ve Manisa'nın doğu kesimleri) kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Antalya'nın kıyı kesimleri dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi'nde (Isparta, Burdur) lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Konya, Eskişehir, Çankırı ve Ankara çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri çok bulutlu, Malatya, Erzincan, Ardahan ve Kars çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.