Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin, gece saatlerinden sonra ise Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi. Yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının yarın batı kesimlerde, salı günü güney, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

             Yarın, Kuzey Ege kıyıları ile Edirne ve Manisa dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışların, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Antalya’nın Alanya ve Manavgat ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, Akdeniz kıyıları ile Muğla çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

            Salı günü Kıyı ve Güney Ege ile Edirne ve Çanakkale dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ağrı ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

            Çarşamba günü, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas ve Kırklareli çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

            Perşembe günü yağışlı havanın, doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği; ancak soğuk havanın iç ve doğu bölgelerde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

            Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kar, don ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.