MANİSA’da bu yıl 22- 27 Nisan arasında 474’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında yapılan Hafsa Sultan Yarışması’nı, 24 aday arasından lise son sınıf öğrencisi Ezgi Limanlı kazandı.
474’üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 'Festivalin Sultanı Siz Olun' yarışması düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen yarışmada 108 kişinin katıldığı ön elemeden geçen 24 aday 'Hafsa Sultan' olabilmek için jüri karşısına çıktı. Yarışmanın jüri üyeliğini Manisa İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’yı Mesiri ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve yarışmanın sponsoru olan Altınbaş Kuyumculuk temsilcisi yaptı. Yarışmada, finalde yer alan 24 aday sırayla sahneye çıkarak, replikleri tekrarladı. Diksiyon, fiziki özellik, temsiliyet ve yürüyüş kriterlerinden değerlendirme yapıldığı yarışmada Manisa Halit Görgülü Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Ezgi Limanlı bu yılın Hafsa Sultan'ı olarak seçilirken, nedimeliğine ise Zeliha Türkmentepe, İrem Koç, Halime Harım, Merve Dinç seçildi.
'ÇOK MUTLUYUM'
474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde Hafsa Sultan olarak seçilen lise son sınıf öğrencisi Ezgi Limanlı, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, "Bütün arkadaşlarıma bu yarışmaya katılmalarını tavsiye ediyorum. Burada önemli olan Hafsa Sultan seçilmek değil. Burası görüldüğü gibi yorucu bir ortam değil. Çok eğlenceli ve insanların çabucak birbirine ısınabildiği bir ortam. Seçildiğim için de ayrıca çok mutluyum" diye konuştu.

İK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)