MERSİN Ülkü Ocakları üyeleri, Tayland'da tutuklu bulunan 300 Uygur Türkü'nün Türkiye'ye getirilmesi için başlattığı imza kampanyası kapsamında 30 bin imza topladı.
Merkez Akdeniz İlçesi'ndeki Ülkü Ocakları şube binası önünde biraraya gelen yaklaşık 50 kişi, Uygur Türkleri'nin Türkiye'ye gönderilmesi yönündeki imza kampanyasının bittiğini ve imzaların MHP Genel Merkezi'ne gönderileceğini açıkladı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüsnü Doğan, Çin'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye gelmek isteyen ve Tayland'da mağdur durumda bulunan Uygur Türkleri'nin ülkeye getirilmesi için toplanan imzaların MHP aracılığıyla TBMM'ye taşınacağını söyledi.

'HÜKÜMET, ZALİMİN EN BÜYÜK ORTAĞIDIR'

Uygur Türkleri'nin göz göre göre 21'inci Yüzyıl'dasoykırıma tabi tutulduklarını savunan Doğan, şöyle konuştu:
"Kendi toprağında Kızıl Çin'in zulmüne uğrayan soydaşlarımız göç yollarında da açlığa, susuzluğa, hastalıklara karşı mücadele etmektedir. Çok açık olarak ifade ediyorum ki içerde zulmün mümessili katil Çin, dışarıdaki zulmün mümessili ise Uygur Türkleri'ni sahipsiz bırakan kalbi taş kesmiş çehrelerdir. Tarihi, kültürel ve dini bağlarımızı hiçe sayarcasına her şeyden öte bu insanlık dramına sessiz kalan mevcut Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ise zalimin en büyük ortağıdır. Bunun en somut göstergesi, Çin zulmünden kaçmak için Tayland'a sığınan soydaşlarımızın yaşadıklarıdır. Eğer bugün kundaktaki bebek soğuktan donarak vefat ediyorsa, yüzlerce soydaşımıza Tayland'da adeta mahkum muamelesi yapılıyorsa, her geçen gün bir önceki günden daha kötüye gidiyorsa ve nihayetinde umudunu Türkiye'ye bağlayan bacılar, analar, ihtiyarlar, gençler ve çocuklar hayal kırıklığına uğruyorsa bu rezil tablonun mimarlarından biride siyasi iktidardır. Sadece birkaç cılız açıklama ile kamuoyuna gaz alma operasyonu yapanlar, Çin'in zulmüne ortak olmaktadırlar. Zira zalimin batıdaki dirayetinin, onda birini dahi göstermeyenler ya bu davayı hak saymamakta ya da inandığı uğrunda mücadele edecek cesareti gösteremeyecek kadar korkaktırlar."
Açıklamanın ardından grup dağıldı.