İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'in Gülnar İlçesi'nde düzenlenen 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi'nde ünlü şirketlerin başındaki isimler başarı öykülerini paylaştı. 
Zirve, Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Ekonomi Platformu organizasyonuyla Gülnar'daki Ulu Resort Otel'de yapıldı. Ulusal Markaların Başarı Hikayeleri bölümünde söz alan Zade Yağları Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, dünya genelinde 60  ülkeye ihracat yaptıklarını anlattı. Bir ayda, Türkiye'de ve dünyada yaklaşık 12 milyon eve ürünlerinin girdiğini belirten Büyükhelvacıgil, "Dünyanını en geniş soğuk pres bitkisel yağ besin destekleri serisini oluşturduk. Dünyada bir ilk olarak, tamamen katkısız, soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş çörek otu yağını geliştirdik. 3,5 yıllık çalışma, 3 bin 800 sayfalık raporun ardından dünyanın tek bitkisel ürünü Sağlık Bakanlığı'ndan sertifikalandırılmış oldu. Gıda takviyeleri genelde Tarım Bakanlığı'ndan sertifika alır, biz Sağlık Bakanlığı'ndan aldık. Fırsatları keşfedip daha önce yapılmamış ürünleri yapmaya çalışıyoruz" dedi.
40 yıllık başarı öyküsünü katılımcılarla paylayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise şöyle konuştu: "Bugün dünyanını sayılı boru ürecilerinden biriyiz. Bugün itibariyle dakikada 5 bin metreden fazla boru üretiyoruz. Azerbeycan'dan gaz taşıyacak boruları da üretiyoruz, avizelerde kullanılan küçük boruları da. Böyle bir açılımı 3 kıtada yapıyoruz. Türkiye'nin petrol sondaj borularından tutun, Amerika'da kaya gazı sondaj borularına kadar biz üretiyoruz. Yerin 5 bin metre altına inip kaya gazını alıp çıkaran borular yapıyoruz."
Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tosyalı'ya, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Koacamaz ise Büyükhelvacıgil'e plaket takdim etti. 

FOTOĞRAFLI