MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi' başladı. Turizmin masaya yatırıldığı zirveye, yöresel kıyafetleri ile gelen bazı katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.
Mersin'in Erdemli İlçesi'ndeki Kargıpınarı Wonasis Otel'de bu yıl ilki gerçekleştirilen zirvede, dünya turizmindeki gelişmeler ve eğilimler, turizm pazarlamasının ülkeler arasındaki önemi ve kardeş şehirlerin turizme katkısı tartışıldı. 23 ülkeden 50 belediye başkanı ve dünyanın önde gelen turizmcilerinin de aralarında bulunduğu 200 katılımcıyla düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, yerel yönetim ve ekonomi ilişkisini iyi gören Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir etkinliğe imza attığını söyledi.

'ZİRVE ÖNEMLİ'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz ise kentin tarihi ve kültürel yönden önemli bir yere sahip olduğunu anlattı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak da "Turizm farklı kültürlerin kaynaşmasını sağlamaktadır. Turizmin toplumların birbirini daha iyi ve daha yakın tanımalarını ada yardımcı olmaktadır. Turizm ikili ilişkilerin de gelişmesine olanak sağlamaktır. Bu açıdan zirve çok önemli" dedi.
Zirveye katılan Federal Almanya eski Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, turizm açısından Mersin’in önemli bir iş başardığını söyledi.

KENTİ DE GEZECEKLER

Yarın da sürecek turizm zirvesinde, Klaus Wowereit ve Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Başkanı Michael Frenzel, 'Kardeş Şehirler Arası Turizm Hareketleri' ve 'Kardeş Şehirler Turizm Hareketliliğinde Yeni Ufuklar' konulu sunum yapacak. Zirve konukları, Tarsus İlçesi'ne giderek Kubatpaşa Medresesi, Hazreti Danyal Kabri, Kırk Kaşık Bedesteni, St. Paul Kuyusu'nu gezip St. Paul Kilisesi'nde konsere katılacak. Aya Tekla Müzesi, Silifke Müzesi ve Kanlı Divane'ye gezi düzenlenerek konuklara tarihi yerler hakkında bilgiler verilecek.