AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, birkaç günden bu yana aralıklarla etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nde taşkın görüldü. Tarım arazileri su altında kalırken, yörede oturanlar pamuk tarlalarında sandalla balık avladı.
Kentte geçen cumartesi başlayan ve zaman zaman etkisini arttıran sağanak yağmur, Büyük Menderes Nehri'nin Söke'den geçen bölümünde taşkına neden oldu. Kar sularının erimesiyle debisi yükselen Menderes Nehri'ne Beşparmak Dağları'ndan inen yağmur suları da eklenince Söke Ovası göle döndü. İlçenin Akçakaya, Avşar, Çalıköy ile  Burunköy Mahallersi'ndeki pamuk tarlaları taşkından etkilendib Bazı evlerin avlusuna kadar taşkın suları girdi. Ayrıca nehrin üzerine kurulu Sarıkemer Mahallesi'ndeki eski taş köprü yükselen suyla görülmez hale geldi.
TARLADA BALIK AVI
Çok sayıda kişi Akçakaya, Avşar ile Burunköy Mahallesi'ndeki tarım arazileri üzerinde  sandalla gezintiye çıkmaya başladı. Nehirden pamuk tarlalarına taşkınla birlikte gelen balıklar için olta ve ağlarla ava çıkıldığı görüldü. Bir süre önce yapılan ıslah çalışmalarının zararı azalttığını belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, şöyle konuştu:
"Nehrin temizliği yapılmasa; Burunköy, Kalçık, Karaklı, Bağarası, Yeniköy ovalarının dışında Özbaşı, Çalıköy Ovaları başta olmak üzere binlerce dekar tarım arazisi de su altında kalırdı. Temennimiz önümüzdeki dönem çalışmalarının yeniden başlaması. Ege Denizi'ne kadar Menderes Nehri'ndeki ıslah çalışmaların genişletilmesi" dedi.

FOTOĞRAFLI