MERSİN’in ev sahipliğini yaptığı 7'nci Akdeniz Turizm Forumu-Meditour 2016 kapılarını, ‘Mersin’in Doğal Değerleri’ isimli sergisiyle açtı.
Marina’da düzenlenen açılış törenine, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ve davetliler katıldı. Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Ercan, Mehmet Miras ve Lütfi Altunsu’nun fotoğraflarının yer aldığı ‘Mersin’in Doğal Değerleri’ isimli sergi büyük beğeni topladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi hamiliğinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonun önemli kısımlarından biri olan gecede, bölgede çekilen caretta caretta, kelebek ve kuş fotoğrafları fotoğrafseverlerden tam not aldı.
Açılış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, serginin bir sanat etkinliğiyle başlamasının önemine vurgu yaparak, "Bu sergide, insanın varolmasının temeli olan doğayı göreceğiz. Mersin’in doğasını, kente ait güzellikleri göreceğiz. Resimlerdeki kaplumbağalar aslında denizimizdir, kuşlar ve kelebek ise dağlarımız, yaylarımız, bakir doğamızdır. Bazen bir resim, bir kitaptan veya saatlerce yapılan konuşmadan daha çok şey anlatır. Siz değerli konuklarımızı usta sanatçılarımızın eserleriyle, aslında Mersin ile baş başa bırakmak isterim’’ dedi.
Serginin en dikkat çeken fotoğrafları olan kelebekleri kadrajına alan fotoğraf sanatçısı Mustafa Ercan ise, "Bu sergi 2 yıllık bir çalışmanın ürünü. Mersin’de yaşayan özel tür kelebekleri fotoğrafladım. Türkiye’de 450 tür kelebek bulunuyor ama Mersin’de fotoğraflanabilen 138 türden 30’u bu sergide. Ayrıca Mersin kitle turizminden ziyade butik turizm çalışmak isteyen bir kent. Bu kelebekler de butik turizm için önemli. Yurtdışından gelen makro fotoğraf çeken fotoğrafçılar, kentte 1 hafta kalarak bu kelebekleri fotoğraflayabiliyor’’ diye konuştu.
Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerken, özellikle doğal güzellikleri ile büyüleyen farklı türde kelebeklerin fotoğrafları yoğun ilgi gördü.
FOTOĞRAFLI