AVRUPA'nın önde gelen tur operatörlerinden İngiliz şirketi Thomas Cook'un Türkiye turlarını açma duyurusu, Marmaris'teki turizmcilerde memnuniyet yarattı.
Tur şirketi Thomos Cook, Türkiye ve Mısır rezervasyon taleplerinin arttığını açıkladı. Türkiye turlarını açacağını duyuran Thomas Cook'un kararı, Muğla'nın turistlik ilçelerinde olumlu karşılandı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, "En önemli tur şirketi Thomos Cook yetkililerinin Türkiye ile ilgili güzel açıklamalar yapması umudumuzu artırdı. İngiliz tur şirketi uzun yıllardır Türkiye pazarıyla ağırlıklı çalışıyordu. Thomos Cook, geçen sene Muğla'nın turistik Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerine uçakla 450 bin koltukla turist getirmişti. Şu anda yapılan ön rezervasyonlarla uçak koltuk sayısı 200 bini buldu. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yaşanan siyasi sıkıntılar mevcuttu. Bu sıkıntılar turizmcileri ciddi endişelendirmişti. İngiliz tur şirketinin açıklamalarıyla ülkemizin reklamını olumlu yapması umutları artırdı. Umarım kısa sürede dünyanın saygın tur şirketinin güzel dilekleri sonrası Almanya, Hollanda, İskandilav ve Polonya tur şirketleri aynı iyi dileklerini aktarırlar. Şu anda Avrupa Birliği ülkelerinden turizm sektöründe Muğla olarak yüzde 20 kayıp yaşıyoruz. Bu sene bu kaybımızı Ortadoğu ülkeleri olan İran, İsrail, Lübnan ve Katar ile kapatacağız. 2016 yılında Muğla'nın turistik şehirlerine 1 milyon 600 bin yabancı turist tatile gelmişti. Bu yıl 1 milyon 200 bin civarında bekliyoruz. Bir iki puan eksik ile turizm sezonunu güzel geçireceğiz" dedi.
Uzunyalı Mevkii'nde restoran işleten Salih Erkan ise "Avrupa'nın önemli tur şirketlerinin Türkiye ile ilgili güzel açıklamaları bizleri umutlandırdı. Kısa süre içinde mekanlarımızın tadilatını bitirerek, hayırlısıyla turizm sezonunu açacağız" diye konuştu.
Otel işletmecisi Mehmet Ilgın, "Dünya'nın en önemli tur şirketi Thomos Cook'un açıklamaları çok sevindirdi. Marmaris ve çevresi İngiliz turist ağırlıklı çalışmaktadır. Tur şirketinin açıklamaları İngiliz pazarında kaybımızın olmayacağını gösterdi. Otelimin tadilatını hızlandırmaları için talimat verdim. Bu güzel açıklamalarla iki hafta içinde biz de sezonu açacağız" dedi.
KENTTE SESON ÖNCESİ HAZIRLIK SÜRÜYOR
Öte yandan Marmaris'te sezon hazırlıkları sürüyor. İlçenin oteller bölgesi olarak bilinen Uzunyalı mevkii, Cumhuriyet ve İsmet Kamil Öner Caddesi'nde işletmeler tadilatlara başladı. Bazı oteller hazırlıklarını hızlandırırken; kimi kafeterya, restoran ve barlar sezon açılışını yaptı. Belediye ekipleri ise kent merkezinin araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ile sokaklarda deforme olmuş 8.5 kilometrelik parke taşı yenilemelerini hızlandırdı. Turistlerin yoğun olarak dolaştığı Yat Limanı, Atatürk Caddesi ve Kapalı Çarşı'da bakım onarım çalışmaları artırıldı. 10 Nisan tarihinde açılması planlanan turizm sezonuna yetiştirmek için belediye personeli hafta sonu da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

FOTOĞRAFLI